Sport
2022-12-22

Legyőztük a holland bajnokot!

A Debreceni Egyetem gárdája Krascsenics Csilla góljával szerezte meg a három pontot.

A DEAC női futsalosai a Falconara elleni 2-0-s vereség után a holland bajnok DRS Vijfje együttesével találkoztak az olaszországi tornán. Ezen a meccsen dőlt el, hogy a házigazda mögött ki végez a második pozícióban. Kedvezőbb helyzetből várhattuk a sorsdöntő összecsapást, mivel a jobb gólkülönbségünknek hála a döntetlen is elég lett volna a holnapi bronzmeccshez.

Az elején érződött rajtunk, hogy a tegnapi ütközet sokat kivett belőlünk, elég álmoskásan kezdtünk. Az ellenfelünk sem diktált nagy iramot, így főleg a mezőnyben zajlott a küzdelem, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az első védést Torma Lillának kellett bemutatnia, szerencsére kapusunk ott folytatta, ahol legutóbb abbahagyta. Nálunk Horváth Viktória egy labdaszerzés után került helyzetbe, de nem tudott túljárni a kapuvédő eszén. A szünethez közeledve egyre inkább átvettük a kezdeményezést, végül Krascsenics Csilla villanásával megszereztük a vezetést. Gajzágó Flóra növelhette volna a fórunkat, ám elpuskázta a lehetőséget.

A második játékrészben sem változott sokat a mérkőzés képe, nem lehet azt állítani, hogy özönlöttek a ziccerek. Aztán néhány másodpercen belül kisebb tűzijátékot tartottunk, Horváth Viki átlövését és a kipattanót kapura tűző Csepregi Gabriella próbálkozását is hárította a Vijfje cerberusa. Nem sokkal később Pócsik Lívia agresszív letámadással elvette a játékszert az egyik védőtől, ám az i-re a pontot nem tudta feltenni, maradt az 1-0.

– Érezhető volt, hogy a tegnapi meccs fizikálisan és mentálisan is sokat kivett a lányokból. Nagyon fontosnak tartom, hogy már az első félidőben megszereztük a vezetést. Sokszor magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, ez kissé felbosszantott. Annak örülhetünk, hogy a célt teljesítettük, de a bronzmeccsen nem lesz könnyű dolgunk – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Az, hogy a spanyol vagy a portugál címvédővel küzdhetünk meg a harmadik helyért, ma este derül ki.

Olaszországi nemzetközi torna A-csoport
DEAC-Vijfje 1-0 (1-0)
Gólszerző: Krascsenics (17.)
A DEAC összeállítása: Torma – Fülöp, Csepregi, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Kopjári, Üveges, Pócsik, Gajzágó, Nagy A., Sovány, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

A csoport végeredménye: 1. Falconara 6 pont, 2. DEAC 3 pont, 3. Vijfje 0 pont.

Közlekedési rend az ünnepi időszakban

Újra zengenek a karácsonyi énekek a Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek