Sport
2022-06-29

Budapest is pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság rendezésére

Az Európai Atlétikai Szövetség képviselői a közelmúltban Budapesten és Birminghamben jártak, miután a Magyar Atlétikai Szövetség és a UK Athletics megerősítette a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság megrendezésére pályázó két tagszövetséget.

„Két kiváló jelöltünk van a 2026-os atlétikai Európa-bajnokságra, és mindkét potenciális helyi szervezőbizottság nagy tapasztalattal rendelkezik a nagyobb szabadtéri atlétikai események rendezésében. Kiváló stadionjaik is vannak, és bármelyikük kiváló házigazda lenne” – mondta Dobromir Karamarinov, az Európai Atlétikai Elnök.

„Birmingham rendezi a 2022-es Nemzetközösségi Játékokat, Budapest pedig a 2023-as atlétikai világbajnokság házigazdája lesz, így 2026-ra ezekből a tapasztalatokból meríthetnek majd. A múltban ezek a városok kiemelkedő globális és kontinentális eseményeket is rendeztek, és mindkettőjüknek nagy hagyománya van e tekintetben" – tette hozzá Karamarinov.

„Az Európai Atlétikai Tanács az Európai Atlétikai Tanács közelmúltbeli döntése nyomán azt is szeretné megerősíteni, hogy a 2026. Az atlétikai bajnokságot két év múlva önálló eseményként rendezik meg Rómában” – fogalmazott Christian Milz, az Európai Atlétikai vezérigazgató.

„A rendező tagszövetség részvétele és együttműködése különösen fontos az atlétikai Európa számára a nagy rendezvényeinken, és úgy gondoljuk, hogy függetlenségünk, ahogyan az atlétikai Európa-bajnokság 2016-ig volt, megerősíti ezt a kapcsolatot, valamint segít egy különleges atlétikai élmény megteremtésében versenyzők, atlétikarajongók, TV és egyéb médiák, valamint sportágunk minden más érdekelt fele, például kereskedelmi partnereink, fokozott nemzetközi láthatóságot és profilt biztosítanak" – tette hozzá Milz.

A két 2026-os jelölt közül Budapest volt az első, aki fogadta az európai atlétikai képviselőket, és június 7–8-án látogatott meg, majd közvetlenül a küldöttség június 9–10-én Birminghambe látogatott.

 Arról, hogy melyik városban rendezik meg a 2026-os atlétikai Európa-bajnokságot, az Európai Atlétikai Tanács 2022 novemberében dönt.

Nekem Jávor

Szabó Ábel: Ebben a közegben tovább fejlődhetek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek