Sport
2021-05-24

Kovács Patrik döntőbe jutott

Szombaton rendezték meg a Darts Liga kelet-magyarországi régiójának 4. fordulóját Debrecenben, a Golden Bulls Darts klubban.

Összesen 38 versenyző érkezett, hogy megszerezze a nap végi győzelmet, illetve az ezzel járó aranyérmet és 32 bajnoki pontot. A mezőny erőssége miatt megjósolhatatlan volt, hogy ki lesz a befutó.

A DEAC dartscsapatát 7 játékos képviselte: Kiss Imre, Aranyi Marcell, Fejszák László, Szabolcsi Norbert, Mező Balázs, Pajzák Tamás és Kovács Patrik. Az eddigi 3 forduló után éllovas játékosunk, Vályi Attila országos versenyen repítette nyilait, így ő nem gyarapíthatta bajnoki pontjait.

A hangulatra ismét sem lehetett panasz, mindenki jókedvűen várta a sorsolást és azt, hogy kiderüljön, kik lesznek a leendő csoportellenfelek.

A 4 és 5 fős csoportokban körmérkőzéseket játszottak egymással a résztvevők, a végén az első 3 helyezett juthatott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportelsők automatikusan kvalifikálták magukat a legjobb 16-ba, míg a többiekre újabb mérkőzés várt a továbbjutásért. A párharcok itt már 4 nyert legig mentek és a hibák azonnali búcsút jelenhettek.

A DEAC játékosai közül 2 dartsosnak sikerült a legjobb 8-ba kerülés. A sors pikantériája, hogy épp egymás ellen kerültek össze. Kovács Patrik egy nagyon színvonalas mérkőzésen 4-2-re múlta felül Pajzák Tamást, aki így az 5. helyen végzett. Patrik viszont meg sem állt a döntőig, ahol 4-1-es meccsen maradt alul, a „hazai pályán” játszó Goron Gergővel (Golden Bulls) szemben. A megosztott 3. helyen Mirkó Antal (Golden Bulls) és Dzsunyák János ( Golden Bulls) osztozkodott.

A versenyt követően a döntős így nyilatkozott:

A játékommal összességében elégedett vagyok – kezdte Kovács Patrik. – A héten több időt töltöttem gyakorlással, örülök, hogy ennek meglett az eredménye. A kiszállóim rendben voltak, a tömegfogyasztáson van még mit javítanom. Bár a verseny végére elfáradtam, mégis számomra ez egy nagy eredmény egy ilyen erős mezőnyben” – hangsúlyozta a DEAC dartsosa.

 

Forrás: deac.hu

 

 

258 az új fertőzött, elhunyt 41 beteg

Emufiókák cseperednek a Debreceni Állatkertben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek