Sport
2022-12-22

Kecskeméti Áron: Elöl minden rendben volt

A nemzetközi szünet utáni első játéknapon az egyetemisták a tabella második helyezettje, a Budapest Jégkorong Akadémia csapata ellen léptek a jégre. A debreceniek általában nem kultiválják a fővárosiak harcmodorát és ez akkor is igaz, ha figyelembe vesszük, hogy a bajnokság korábbi szakaszában négy góllal nyertünk velük szemben.

Bár sokadmagammal úgy gondoltam, hogy harmadszor már nem adható el a mieinknek egy extra gyors gól, mindössze nyolc másodperccel a korongbedobás után a tisztára játszott Galoha talált be a kilátástalan helyzetbe hozott Hetényi Zolinak. A mieink nem törtek össze; a középkezdésből egyenlíthettek volna, a vendégkapus azonban a helyén volt. A nyitó harmad hátralévő részét keményen megnyomták a srácok, mégis az BJA-sok növelték az előnyüket, Garát révén. A periódus felénél Dalecky szép góllal hozta vissza a debreceni reményeket, majd újra betalált, de a vendégek alig 20 másodperc eltéréssel kétszer is válaszoltak. Többször is probléma adódott előbb az egyik, majd a másik ketrec rögzítésével, ezek a kényszerű közjátékok nem segítették a mieinket a koncentrálásban. Az 1. harmad legvégén a DEAC kapust cserélt, Gönczi Lajos érkezett a jégre.

A 2. játékrészben is többet támadtak az egyetemisták, bár a mezőnyben kiegyensúlyozottabb lett e küzdelem. A 29. percben Izacky nagy gólt vágott, de ez csak a szépítésre volt elegendő, röviddel korábban ugyanis hátrányból Tóth Gergely talált be, a 31. percben pedig Elo volt eredményes. A 43. percben Tóth Gergely ismét feliratkozott a gólszerzők közé, majd két időkérés következett, mindkét edzőnek volt mondanivalója. 46.54-nél Tóth Richard, 50.30-nál Sági szerzett gólt, így a szerzett gólok aránya változatlan maradt.

A nyolc kapott gól ellenére a debreceni srácok egy percre sem adták fel a találkozót. A mieink 45-32-re hozták a kapura lövéseket, a vendégcsapat azonban hatékonyabban gazdálkodott a lehetőségekkel és a mieinknél jóval könnyebben kerültek helyzetbe. A BJA azzal győzött, hogy villámgyorsan képes volt a meccs elején nagy előnyre szert tenni, a védekezésük pedig arra alapult, hogy már a hátvédjeinket megzavarták a korong birtokba vételében. Ezt a szisztémát mi is alkalmaztuk már és lesz rá módunk, hogy kipróbáljuk rajtuk december 30-án. Ám ezt megelőzően, 27-én még Miskolcon vizitálunk, reméljük, az e hét keddinél nagyobb sikerrel!

A vezetőedzőnket helyettesítő Kecskeméti Áron is véleményt mondott a találkozóról.

– Az öltözői eligazítás főképpen arról szólt, hogy figyeljünk oda, mivel az ellenfél jól kezdi a meccseket, de nem jártunk sikerrel. Én mindezt a koncentráció hiányosságaira vezetem vissza. Egyébként elöl minden rendben volt, sok kiváló helyzetet alakítottunk ki, hátul azonban egyre-másra hoztuk szörnyű helyzetbe magunkat. A védekező harmadbeli játékunk volt sokszor bizonytalan. az 1. etap kaotikusan végződött, azon voltunk, hogy nyújtsunk egy kapaszkodót a srácoknak, hogy azon elindulhassanak felfelé, de amikor úgy tűnt, hogy elkezdődhet valami, azonnal kaptunk egy gólt. Nem lehet elvitatni a srácoktól azt, hogy végig teljes erővel küzdöttek, nem csupán azt nézték, mi áll az eredményjelzőn. Nagyon nehéz és nagyon megtisztelő feladat volt vezetőedzőként állni a csapatunk mögött – mondta a DEAC másodedzője.

A DE a legjobb döntés - vár a Debreceni Egyetem

Folytatódnak a karbantartási munkálatok a közlekedési jelzőlámpás csomópontokban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek