Sport
2022-02-06

Nem indult jól az év számunkra a bajnokságban

Távolabb került a DEAC kézilabdacsapata a felsőháztól, miután az új év első NB I/B-s mérkőzésén hatgólos vereséget szenvedett hazai pályán az Ózdtól.

Két tartalékos csapat találkozott egymással a másodosztályú küzdelemsorozat 13. fordulójában. A DEAC és az Ózd együttesét is betegségek és sérülések tizedelik, a vendégek mindössze tíz játékossal érkeztek – ebből három kapus –, míg nálunk fiatalok helyettesítették a hiányzókat.

Kezdetben mindkét gárda nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, alig negyedóra alatt még csak öt gólt láthatott a közönség (a borsodiak vezettek 3-2-re). Lassan potyogtak a gólok, majd a 22. percben – a mérkőzés folyamán először – átvette a vezetést a DEAC. Az előnyt nem sikerült sokáig tartani, a félidő végén 10-7-re vezetett az Ózd.

A folytatásban sem sikerült közelebb kerülni ellenfelünkhöz, sőt! Pontatlanok voltak a passzaink, eladtuk a labdát, nem koncentráltunk eléggé a befejezéseknél, és ezeket a hibákat az Ózd könyörtelenül kihasználta. Nem találtuk a ritmust, a vendégek pedig egyre jobban megléptek, és végül magabiztos, 23-17-es győzelmet arattak.

A DEAC jelenleg a 8. helyen áll a tabellán, és pontszámot tekintve is távolabb került a felsőháztól. Következő mérkőzésünket jövő hét vasárnap, a Ferencváros otthonában játsszuk.

NB I/B, 13. forduló
DEAC – ÓAM-Ózdi KC 17-23 (7-10)

DESOK. Vezette: Budai-Bock, Wenzel.
DEAC: Boros – Gidai 4 (2), Rédei 1, Kathi, Hornyák 1, Mucza 2, Péter D. 1; Mándi, Bíró Á. 2, Fülöp 1, István P., Szolnoki 1, Zalai 2, Kozma, Fábián 2, Király

Kiállítások: 8, ill. 0 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1

Hősök

Szakterületük mestereivé váltak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek