Sport
2022-04-09

Nagyszerű győzelem

Izgalmas véghajrában egygólos győzelmet aratott a DEAC kézilabdacsapata a Balatonfüred felett az NB I/B-alsóház 3. fordulójában.

A Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémia látogatott ma este a DESOK-ba. A fiatal játékosokból álló gárda két győzelemmel kezdte a rájátszást, így előnyösebb helyzetből várhatta a találkozót, a mieinknek viszont mindenképpen szükségük volt a két pontra, hogy maradjon esély az osztályozót jelentő első négy hely megszerzésére.

Remekül kezdtük a találkozót, tíz perc után már 7-2-re vezettünk. Támadásban és védekezésben is jeleskedtünk, ennek köszönhetően szinte végig megvolt a négy-ötgólos különbség. Jogosan szólt a vastaps a lelátóról, a szurkolókat elégedettséggel töltötte el a DEAC remek teljesítménye.

A második félidő 16-11-es hazai vezetéssel kezdődött. Továbbra is lelkesen kézilabdáztak a mieink, bár időnként becsúsztak hibák, amiket az ellenfél kihasznált. A fürediek többször is felzárkóztak egy gólra, főleg az átlövéseik jelentett gondot, ám mindig sikerült megújulni, és ismét ellépni egy kicsit. A lelátón ülők buzdították a csapatot, ami lendületet adott a játékosainknak, emellett Mándi Norbert is fontos pillanatokban védett, így a vendégek – bár megvolt rá a lehetőségük – nem tudtak egyszer sem kiegyenlíteni. Egy perccel a vége előtt 25-24-re állt a meccs, és bár támadhatott a BFKA az egyenlítésért, nem sikerült eljutnia a kapunkig, így a DEAC nagyon fontos győzelmet aratott.

NB I/B-alsóház, 3. forduló
DEAC – BFKA-Balatonfüred 25-24 (16-11)

DESOK. Vezette: Garai, Varasdi.
DEAC: Boros – Gidai 4, István P. 5, Bíró Á. 5, Hornyák, Pethő 5 (1), Péter D. 1; Mándi, Tóth M. 1, Mucza 1, Illés, Mórucz 1, Kathi 2, Fábián, Bakó, Király

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/2, ill. 1/2.

Vereség az Üllői úton

Áthelyezik a Nagy Lajos király tér megállót

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek