Sport
2022-12-05

Katar 2022: Palánki István hisz a japánokban

A Debreceni Sportélet kiváló újságírója a Japán és a brazil válogatottat várja a negyeddöntőbe a hétfői játéknap végén.

Vasárnap újabb két mérkőzéssel folytatódott az egyeneskieséses szakasz, két válogatott számára véget értek a küzdelmek. Franciaország könnyedén túllépett Lengyelországon (3-1), mint ahogy az angoloknak sem okozott gondot Szenegál legyőzése (3-0).

Hétfőn is két mérkőzést láthatunk, melyekkel kapcsolatban Palánki István úgy fogalmazott, az első párharc ismét meglepetéssel zárul, míg a másodikon érvényesül a papírforma.

12.05. 16:00      Japán – Horvátország      al-Janoub Stadion

A sötét ló – szokták volt mondani egyes csapatokra a labdarúgásban, na nekem pont ilyen Japán. Megmondom őszintén, számítottam rá, hogy nem lesz az az E csoport olyan sima, hogy majd a spanyolok meg a németek csak úgy becikáznak a nyolcaddöntők sorába, és Japánt éreztem meg, hogy akár tovább is juthat. Na persze azt én sem gondoltam, hogy legyőzik a két nagyágyút, de most már úgy vélem, jöhet a következő. Nem lennék most a horvátok helyében! Pláne azért sem, mert nekem egyelőre nem hozzák azt a teljesítményt, amit sokan – joggal – elvártak tőlük. Ha valamikor, akkor most ott az esély érzésem szerint a Felkelő Nap országának fiai előtt, hogy ezúttal a felkelő nap fénye még tovább ragyogjon rájuk. Jól összerakott csapat és egy szervezett egység képét mutatják, ahol úgy tűnik, mindig van visszaút, lásd a két nagy fordítást. A horvátok viszont abszolút meddők elöl, igaz Kanadának négy gólt berámoltak, de ennyi és semmit több, bizonytalanok a középpályán, és még a fejlődés sem mutatkozik meg rajtuk ezen a vb-n úgy, mint a japánokon. Úgy gondolom, hátrányba kerül ezúttal is az ázsiai csapat, ahogy a németek és a spanyolok ellen is, de ismételten megfordítják majd a találkozót és 2–1-re győznek.

12.05. 20:00      Brazília – Dél-Korea      974 Stadion

Ez az a mérkőzés a nyolcaddöntőkben, mely az én elgondolásom alapján sokak szerint előre le van játszva. Adott egy a végső győzelemre is esélyes Brazília és adott egy olyan ázsiai csapat, mely egy meccset húzott be a csoportmeccsek során, azt is az a Portugália ellen, mely akkorra már bebiztosította a továbbjutását. Én sem érzek ebben a meccsben meglepetésszagot még akkor sem, ha jól tudjuk, hogy portugál stáb irányítja a dél-koreaiakat. Inkább az lesz a legnagyobb kérdés szerintem, mennyire tüzeli fel a sokszoros világbajnokot egy Dél-Korea elleni összecsapás. Ismerjük a brazilokat, le nem fogják írni Dél-Koreát, de valljuk be őszintén, az ázsiai gólszerzés is meglepetésszámba menne. Jóllehet, számos meglepetés ért már minket ezen a vb-n, most úgy érzem, a brazilok nem egy nagy góllal döntik majd el a találkozót, amiről mindenki hetekig beszél, hanem a nagyarányú győzelmük ideje jön el, ha van Neymar, akkor azért, ha nincs, akkor azért. Kövezzenek meg érte, de én egy 5–0-s brazil sikert is belelátok akár ebbe a történetbe.

December 18-án kiderül, mely válogatott veheti majd át a világbajnoki trófeát, és hogy ki lehet a végső győztes, azt is megtippelte Palánki István.

Ami a végső győztest illeti, magamat köpném szembe, ha nem Argentínára tenném a voksomat, ugyanis három héttel ezelőtt a Campus Rádió egyik műsorában is rájuk szavaztam. Akkor még csak a voksomat adtam le rájuk, de most már úgy is érzem, megnyerhetik ezt a tornát, kijöhet nekik a lépés. Hogy miért? Megvolt számukra a vb-győztesekre jellemző egyszeri botlás, majd elkezdtek a Szaúd-Arábia okozta földbe tiprásból (valljuk be, az az volt) feléledni, egyre felszabadultabban játszanak, Messi lehet a kulcs a világbajnoki sikerhez, aki most tényleg lazán beleáll mindenbe. Sokan a meglepetések vb-jéről beszélnek, ha Argentína megnyerné, valahol az is az lenne, sőt én döntőbeli ellenfelüknek is egy sokak által nem várt gárdát mondanék, a spanyolokat fogják megverni 3–1-re.

Karácsony

iDE nézz!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek