Sport
2022-11-23

Katar 2022: Somorjai Soma gólgazdag meccsekre számít szerdán

A Debrecen Televízió műsorvezetője és kommentátora horvát, német, spanyol és belga győzelmet prognosztizál.

A vb harmadik játéknapján négy mérkőzést rendeztek, már az első párharc hatalmas meglepetéssel zárult, ugyanis Szaúd-Arábia legyőzte Argentínát, két mérkőzés gólnélküli döntetlennel zárult, míg a franciák esélyeshez méltóan gyűjtötték be a pontokat.

Úgy gondolom, nem voltam egyedül azzal, hogy az argentinok könnyedén legyőzik majd a csoport leggyengébb csapatát. Ha csak a két keretet nézzük, Lionel Scalonié klasszisokkal erősebb, mint a szaúdiaké, de borult a papírforma. Nem is játszottak jól, főleg a második félidőben, ebben talán közrejátszott a három lesgól is, ráadásul Mohammed al-Ovaisz kapus nagyon jó napot fogott ki. Nem lehet azt mondani, hogy Szaúd-Arábia érdemtelenül nyerte volna meg a mérkőzést. Leginkább a Mexikó – Lengyelország párharcot vártam, mely összecsapást végül csalódásként éltem meg. Két jó csapat találkozott, de helyzeteket alig lehetett látni, nekem ez volt a nap leggyengébb meccse. A harmadik találkozón dán győzelemre számítottam, de Tunézia bátran játszott, kapusuk is jól védett, igazságos volt a döntetlen. A franciák pedig Benzema nélkül is hengereltek, kiválásával is bombaerősek, könnyedén hozták a kötelezőt. Nem mondom, hogy megvédik címüket, de ott lesznek a legjobb négy között – értékelte röviden a keddi mérkőzéseket a népszerű TV-s személyiség.

Pörögnek az események, szerdán újabb csapatok kezdik meg szereplésüket a világbajnokságon. A negyedik napon is négy mérkőzést láthatunk, mely játéknapon is születhet meglepetés.

Marokkó – Horvátország 11.23. 11:00      Al Bayt Stadion

Szerintem Horvátország most gyengébb, mint négy éve, mikor a döntőig menetelt, elég magas a keret átlagéletkora, de így is jó játékosok állnak Zlatko Dalic szövetségi kapitány rendelkezésére. Marokkó is jó játékerőt képvisel, több olyan labdarúgó van a keretben, akik európai topcsapatokban játszanak. Gondolok itt Nusszair Mazrauira (Bayern München), Hakim Zijesre (Chelsea), vagy éppen Juszef en-Neszirire (Sevilla). Egy jó mérkőzésre számítok, mely párharcot a horvátok nyernek 2-1-re.

Németország – Japán 11.23. 14:00      Halífa Nemzetközi Stadion

Számomra nagyon szimpatikus a japán futball, mindig fegyelmezetten játszanak, a keretből sokan Európában kergetik a labdát. A németek viszont igazi tornaspecialisták, mindig számítani kell velük. Támadósoruk nem olyan erős, mint a korábbi években, de a Mario Götze, Thomas Müller, Leon Goretzka fémjelezte középpályájuk felér egy támadósorral. Védelmük, kapusuk is komoly szintet képvisel, ezért is várok 3-1-es német győzelmet.

Spanyolország – Costa Rica 11.23. 17:00      Al-Thumama Stadion

Luis Enrique kerete közel sem olyan erős, mint a 2010-14-es válogatotté volt, az aranygeneráció – mely mindent megnyert – szintjét meg sem közelítik. Costa Rica viszont képes a meglepetésre, világbajnokságon jutott már tovább halálcsoportból. Felvállalják a bátor támadófutballt, ez néha a védekezés rovására megy, éppen ezért közönségszórakoztató, sokgólos mérkőzéseket játszanak. A közép-amerikai válogatott egy gólt biztos fog szerezni, így 3-1-es spanyol győzelemre számítok.

Belgium – Kanada 11.23. 20:00      Ahmad bin Ali Stadion

Barátaim azt mondják, Kanadára érdemes lesz odafigyelni, de megmondom őszintén, a juharlevelesek számomra sötét ló. Nehezen tudom összekapcsolni az észak-amerikai országot a focival. A belgák talán egy fokkal gyengébbek, mint négy éve, de kiváló játékosok alkotják a keretet, elég csak Kevin De Bruyne nevét említeni. Számomra nem kérdés, hogy Belgium nyer, akár három góllal is.

Somorjai Somától, ahogy azoktól, akik korábban nyilatkoztak, szintén megkérdeztük, szerinte ki nyeri a világbajnokságot.

Véleményem szerint Portugália lesz a végső győztes. Látva a keretüket, minden poszton bombaerősek, tele vannak top játékosokkal. Ronaldot nagyon fogja fűteni a bizonyítási vágy, de ott van mellette a Milan sztárja Rafael Leao, vagy Bernardo Silva, vagy a védelemben Joao Cancelo, de lehetne hosszan sorolni még a neveket.

Inzulinrezisztencia a kutatások középpontjában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek