Sport
2022-11-06

Nem volt kérdés, melyik a jobb csapat

Mindkét félidőben rúgott egy-egy gólt Tiszaújvárosban a DEAC és megérdemelten nyert.

Győztes mérkőzést követően utazhatott el a Termálfürdő FC Tiszaújváros otthonába a DEAC a férfi labdarúgó NB III Keleti csoportjának 16. fordulójában. A vendégek legutóbb legyőzték a Pénzügyőrt, és a papíron esélytelenebb Újváros ellen is győzelmi szándékkal futottak ki a pályára vasárnap délután.

Tapogatózással indult a találkozó, majd Al-Sheraji távoli lövése után a házigazdák kapusának akadt dolga, azonban Tóth magabiztosan védett a hatodik percben. Alig valamivel később Sándor Tamás bombázott 18 méterről a lécre. Folyamatosan veszélyeztetett a DEAC, a vendégek egyelőre mindent megúsztak. A 16. percben megszereztük a vezetést: Kónya Márk elé pattant a labda a tizenhatos előterében, játékosunk pedig a jobb alsóba vágta a játékszert. A félidő közepén egy Sándor-Szabó-Sándor összjáték után csapatkapitányunk alig lőtt a bal alsó sarok mellé. A 29. percben veszélyeztetett először a Tiszaújváros, egy sorfalon megpattanó szabadrúgás ment kevéssel fölé. Válaszul Trencsényi kínálta meg éles szögből a házigazdák kapusát. Nem sokkal ezután Sándor szabadrúgását Lakatos fejelte közelről a kapus kezébe, ez is nagy helyzet volt. Egyértelműen jobb volt az első félidőben a Debrecen, azonban minimális előnyben nem érezhette még zsebében a három pontot.

A szünet után támadóbb szellemben lépett fel az Újváros, Nagy lövése szállt fölé, de továbbra is a DEAC birtokolta többet a labdát. Trencsényi előtt is adódott egy újabb lehetőség, ám sokáig várt és szerelték. Az 57. percben Nagy Dávid veszélyeztette a vendégek kapuját, szerencsére elvétette az irányzékot. A játékrész közepén Al-Sheraji összefejelt ellenfelével, játékosunkat ápolni kellett a gyepen, szerencsére folytatni tudta a játékot. Kisvártatva Szabó Levente lőtt el élesen a tiszaújvárosi kapu előtt, nem sok hiányzott az újabb gólhoz. Még egy lapáttal rátettek a hazaiak, a 73. minutumban Ratkunak kellett védenie egy erős, lapos löketet. Szűk tíz perc volt hátra, amikor mindkét támadóját lehozta Sándor Tamás vezetőedző, helyettük a sérülésből visszatérők, Kerekes és Bizilya érkeztek a pályára. A 87. percben eldőlt a találkozó: Sándor Tamás bal oldali szabadrúgását megcsúsztattuk, érkezett Lakatos Benjámin és közelről a kapuba fejelt.

NB III Keleti csoport, 16. forduló
Termálfürdő FC Tiszaújváros-DEAC 0-2 (0-1)
DEAC: Ratku – Lakatos, Ujvárosi, Soltész, Korhut – Bényei (Jankelic 60.), Kónya, Sándor (Papp 90.), Al-Sheraji (Aranyos 90.) – Szabó (Kerekes 82.), Trencsényi (Bizilya 82.).
Gól: Kónya (16.), Lakatos (87.)

Angyalföldön született meg a Loki első idegenbeli győzelme

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek