Sport
2021-05-12

A DEAC-nál járt a futsalválogatott szövetségi kapitánya

A DEAC-nál járt a magyar férfi futsalválogatott szövetségi kapitánya, Turzó József. A szakember kiemelte, hogy a jövő válogatottjában még több DEAC-játékos kaphat szerepet.

A következő hetekben az NB I-es csapatoknál tesz látogatást a magyar férfi futsalválogatott szövetségi kapitánya, Turzó József, aki elsőként a DEAC egy napjába nyert betekintést. A 40 éves szakember az Elek Gergő vezetőedzővel folytatott diskurzus után részt vett azon a meetingen, amelyen csapatunk trénre kielemezte a játékosokkal a legutóbbi, Kecskemét elleni bajnokit, zárásként pedig az edzést is megtekintette.

"Az első választásom a DEAC-ra esett. Látogatásom célja, hogy betekintést nyerjek a csapat egy napjába, életébe, miként zajlik itt a szakmai munka. Nagyon fontos, hogy ne csak a klubedzők lássanak bele a válogatottba, hanem fordítva is, tehát én is megtapasztaljam, mi miért történik. Ennek lesz egy fordított folyamata is, amikor mi hívjuk meg a szakvezetőket a válogatott edzőtáborába, úgyhogy mindenképpen szoros kapcsolatot akarunk kialakítani a következő időszakban“.

A DEAC futsalcsapatát több olyan játékos is alkotja, aki már bemutatkozott a válogatottban. Mint megtudtuk, újabb debreceni futsalosok előtt nyílhat meg a lehetőség, hogy magukra húzzák a címeres mezt.

Nemcsak az Elek Gergővel kötött szakmai és személyes barátságom kapcsán kezdtem a DEAC-nál, hanem azért is, mert itt sok feltörekvő fiatal van, emellett – amit külön kihangsúlyoznék – főleg magyar játékosok alkotják a keretet, ami nagyon fontos a válogatott szempontjából. A sikertelen Eb-selejtező után egy olyan időszak jön, amikor újra kell építkeznünk és sokkal több fiatal mutatkozik majd be a következő időszakban. Ennek egyik fő forrását a DEAC csapatában találhatjuk meg” -szögezte le Turzó József.

deac.hu

Kék Pelikán

Tóth Gabi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek