Sport
2022-10-31

Nem csupán a vereség fáj

A Debreceni Egyetem gárdája ebben az idényben először maradt pont nélkül a bajnokságban, emellett Hajdu Anna sérülése miatt is búslakodhatunk.

A DEAC női röplabdázói vasárnap este Szolnokon szerették volna folytatni a sikersorozatukat a pontvadászatban. Az elején szoros küzdelmet láthattak a nézők, ám 5:5 után a hazaiak meglógtak (14:9). A Tisza-partiak kézben tartották az első szettet, egyre tekintélyesebb fórra tettek szert. A végén nyolc egység választotta el egymástól a két együttest (25:17).

A második játszmát mi indítottuk jobban (9:4), de nem sokkal később ellenfelünk eltüntette a hátrányát (12:12). Fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán 24:23-nál Hajdu Annának megsérült a térde, kulcsemberünk sajnos nem tudta folytatni a mérkőzést. A “maratoni hosszúságú” szakaszban hiába szereztünk 28 pontot, ez sem volt elég az üdvösséghez.

A harmadik periódusban sokáig úgy festett, hogy összejön a szépítés, ám 18:16-os vezetésünk után olyan fordulat jött, amitől eltekintettünk volna. Megakadt a gépezet nálunk, ebből pedig profitált a Szolnok, amely végül 3:0-ra diadalmaskodott.

– Sajnos sok hibával és nagyon kapkodva röplabdáztunk. Gyakran a mi szempontunkból előnyös helyzetekből is összekaparta a Szolnok a labdát, és ezekből pontot csinált. A nyitásaink és a támadásaink hatékonysága elmaradt attól a szinttől, amit megszokhattunk, ezért a hazaiak megérdemelten győztek. Nagyon sajnálom Hajdu Anna sérülését, fontos pillanatban dőlt ki, talán vele megnyertük volna a második szettet, ám most ez nem lényeges. Szeretnék jobbulást kívánni Annának! – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

NB II Keleti csoport 5. forduló
Szolnoki SPC-DEAC 3:0 (25:17, 30:28, 25:19)

Fotó: Derencsényi István

KocsmaKórus

Vereséget szenvedtünk Monoron

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek