Sport
2022-10-25

Krascsenics Csilla: Történelmet írtunk

A DEAC és a magyar válogatott klasszisa örökké emlékezni fog a cseheknek lőtt két találatra, amivel bebiztosította a mieink győzelmét a sorsdöntő ütközeten.

A magyar női futsalválogatott az előző héten sikerrel vette a csehországi Eb-selejtezőt, így 2023-ban újra a négyes döntőben szerepelhet. A mieink szombaton a csehek legyőzésével bebiztosították a csoportelsőségüket, a 3-0-s diadal során a DEAC húzóembere, Krascsenics Csilla két góllal jelentkezett. Krascsenics mellett a kvalifikációból Torma Lilla, Üveges Katalin, Tóth Nóra, Nagy Anikó, Gajzágó Flóra és Fülöp Diána személyében klubunk további hat játékosa vette ki a részét, és azt sem szabad elfelejteni, hogy trénerünk, Quirikó Vivien Frank Tamás szövetségi kapitány munkáját pályaedzőként segítette.

– Nem kaptuk el jól a rajtot, mivel a szlovákokkal vívott mérkőzésen csupán egy pontot szereztünk, ekkor kisebb csalódottságot éreztem – kezdte a mondandóját Krascsenics Csilla. – Szerencsére a második fordulóban két vállra fektettük a bosnyákokat, ebből pedig nagy erőt merítettünk. A Csehország elleni találkozón most vagy soha hangulat jellemzett minket. Az összecsapáson stabilan védekeztünk, ezt tükrözi, hogy nem vették be a kapunkat, emellett az első percben lőtt gólunk szintén sokat segített. Örülök, hogy dupláztam, ez örök emlék marad, de nyilván a válogatott sikeres szereplése a legfontosabb. Rengeteg gratuláló üzenetet kaptam, nem is tudtam még az összesre válaszolni. Idén az oroszok kizárása miatt szerepelhettünk a final fourban, de most magunknak kapartuk ki a gesztenyét, kijelenthetjük, hogy történelmet írtunk. A szakmai stábnak hála az utóbbi időben rengeteget fejlődtünk taktikailag és technikailag, ami Brnóban is érződött. Emellett ki kell emelni, hogy nagyon egységes csapatot alkotunk, egymásért is küzdünk, ez a mentalitás pedig meghozta a gyümölcsét. Természetesen normális keretek között, de megadtuk a módját az ünneplésnek. Kiegyenlített csoportban zártunk az első helyen, ami bizonyos szinten papírformának számít, bár ezért meg kellett harcolnunk. Sajnos Horváth Viki (a DEAC futsalosa – a szerk.) sérülés miatt ezúttal nem lehetett velünk, de megígértem neki, hogy érte is küzdeni fogunk. Abban reménykedem, hogy a négyes döntőben már mindketten szerepelhetünk.

A magyar válogatott mellett Portugália, Spanyolország, valamint Ukrajna jutott a négyes döntőbe, amelyet a tervek szerint 2023 márciusában rendeznek, arról még nem született döntés, hogy melyik ország lesz a házigazda.

– A spanyolok és a portugálok a világ élmezőnyébe tartoznak, szerintem közülük kerül ki a végső győztes. Úgy érzem, közelítünk arra a szintre, ahol az ukránok vannak, így velük felvehetjük a kesztyűt. Amennyiben jól sikerül a felkészülésünk, akár az éremszerzés is összejöhet, de már az nagy szó, hogy ott lehetünk ezen a tornán – zárta mondandóját Krascsenics Csilla.


A magyar válogatott eredményei a csoportban:

Magyarország-Szlovákia 1-1

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 3-2

Magyarország-Csehország 3-0

A kvartett végeredménye: 1. Magyarország 7 pont, 2. Bosznia-Hercegovina 6 pont, 3. Szlovákia 2 pont, 4. Csehország 1 pont.

Látta az esetet?

Egy csésze kínai tea Gyomaendrődön

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek