Sport
2022-10-18

Különleges élményt ígér a kupamérkőzés

A DEAC az NB I-es DVSC-vel csap össze szerda délután a Magyar Kupában.

Az őszi szezon legkülönlegesebb mérkőzése vár szerdán 13 óra 30 perckor a DEAC futballcsapatára a Dóczy utcai sportcampuson, ugyanis a Magyar Kupa 4. fordulójában a város NB I-es gárdája, a DVSC lesz Sándor Tamásék vendége. Biztosak lehetünk abban, hogy a meccs nagy számú nézősereg előtt zajlik majd le, hiszen pikáns párosításnak számít a debreceni derbi.

A DVSC-ben több mint kétszáz mérkőzésen szerepelt válogatott balhátvédünk, Korhut Mihály is izgatottan várja a Loki elleni MK-összecsapást.

– Egy rövid kaposvári kölcsönadást leszámítva az NB I-ben csak a DVSC-ben futballoztam, ezért nem kell magyaráznom, mennyire különleges találkozó elé nézek – fogalmazott a védő. – Sok ismerős lesz a pályán tehát, így ez több lesz, mint egy átlagos mérkőzés. Emlékszem, élőben néztük a feleségemmel a sorsolást, és mondtam is neki, szerintem a Lokit fogják kihúzni nekünk, s ez be is jött. Amikor a legutóbbi körben továbbjutottunk a Jászberény ellen, azon a véleményen voltam, hogy most már jó lenne első osztályú együttessel találkoznunk. A lehető legjobb párosítást fogtuk ki, hiszen szerdán egyik csapatnak sem kell utaznia, és a szurkolók számára is érdekes lesz a DEAC-DVSC Magyar Kupa-meccs – fogalmazott Korhut Mihály.

Bár a hétköznap kora délutáni kezdés nem feltétlenül drukkerbarát időpont, játékosunk biztos benne, hogy sokan lesznek kíváncsiak a találkozóra.

– Egy átlagos NB III-as bajnokinktól biztosan több nézőt vonz majd a holnapi mérkőzés. Ez külön motivációt adhat a csapatnak, és a fiataljaink megmutathatják magukat egy erősebb rivális ellen, ez is  javunkra válhat. Természetesen nem mi vagyunk az esélyesek, ráadásul a sérülések miatt sokan fognak hiányozni tőlünk, ennek ellenére azt kívánom, hogy játsszunk egy élvezetes mérkőzést, amelynek lefújása után emelt fővel vonulhatunk le a gyepről. Ha ez összejön, már elégedettek lehetünk, és lökést adhat a szombati, egri bajnoki összecsapásunkra is – vélekedett Korhut.

Magyar Kupa 4. forduló

DEAC-DVSC  10. 19. (szerda) 13:30, Dóczy utcai sportcampus

Fullánk

Blessingway

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek