Sport
2022-09-01

Telt ház és magabiztos győzelem

A Debreceni Egyetem alakulata több szempontból is emlékezetes összecsapáson múlta felül a sényőieket, ezzel két vereség után javított az NB III Keleti csoportjában.

Viccesen azzal is kezdhetnénk a tudósításunkat, hogy a gólyák Afrika helyett a DEAC Sportcampus felé vették az irányt szerdán a cívisvárosban. Tudniillik a Debreceni Egyetem új hallgatói a helyszínen tekintették meg futballistáink Sényő elleni bajnokiját. A stadionunkba nagyjából 1500 néző látogatott ki, a hangulatra pedig nem lehetett panasz, volt itt zajos buzdítás és mexikói hullám is.

A találkozó előtt a visszavonuló Spitzmüller Istvánt köszöntötték. Spinya a Lokival négyszer-négyszer nyerte meg az NB I-et és a Magyar Kupát, valamint az Európa-liga csoportkörében is szóhoz jutott. Egykori csapatkapitányunk 2018 januárjában igazolt az együttesünkhöz, az utóbbi években 136 meccsen szerepelt, ezeken pedig 14 gólt szerzett. A karrierjét befejező Spitzmüller nem szakad el a DEAC-tól, ugyanis asszisztens edzőként segíti Sándor Tamás munkáját.

A mérkőzést nagy elánnal indítottuk, a negyedik percben Papp Ferenc veszélyes fejessel jelentkezett, de ekkor nem módosult az eredmény. Aztán a kilencedik minutumban Bidzilya Anton jobbról érkező beadását követően a berobbanó Trencsényi Bence góljával megszereztük a vezetést. Ezt követően a Sényőnek is akadt néhány ígéretesebb lehetősége főleg pontrúgásokból, de szerencsére nem olvadt el az előnyünk. Sőt, az első félidő végén egy szöglet után Bidzilya elé került a labda, ő pedig kb. 14 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. A szünetben a DEAC cheerleaderei szórakoztatották a szurkolókat, emellett tizenegyesrúgó versenyt is rendeztek.

A második játékrészre már U7-es korosztályunk tagjai is megérkeztek, és ők sem kímélték a hangjukat. A térfélcsere után nem sokkal a csereként beszálló Barta Gábor Tamás puskázott el egy helyzetet. Barta gólszerzési lehetőségénél picit megijedhettünk, de Papp Ferenc mindenkit lenyugtatott a bólintásával, amit Szondi Levente nem tudott hárítani. Kónya Márk szintén közel járt a gólszerzéshez, ám a sistergős löketét bravúrral hárította a sényői cerberus. A csereként beszálló játékosaink szintén csipkedték magukat, ennek ellenére az eredmény már nem változott. A magabiztos sikernek köszönhetően javítottak Trencsényiék, mivel az előző két ütközetüket elveszítették az NB III Keleti csoportjában.

Vasárnap folytatódik a pontvadászat, ekkor az újonc Karcag otthonában vizitálunk.

NB III Keleti csoport 6. forduló
DEAC–Sényő 3-0 (2-0)
DEAC Sportcampus, 1500 néző, vezette: Németh Gergely.
Gólszerzők: Trencsényi (9.), Bidzilya (45.), Papp F. (58.)
A DEAC összeállítása: Tóth- Ujvárosi, Papp (Jankelic, 70.), Aranyos – Varga, Kónya, Sándor (Gaczella, 70.), Rauf (Korhut, 70.) – Bidzilya (Bereczki, 59.), Kerekes (Szabó L., 59.), Trencsényi.

Fotók: Derencsényi István

Nagyfelületű útjavítás a debreceni Szávay Gyula utcában

Kundrák Norbert kölcsönben folytatja

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek