Sport
2022-08-01

Pöszmet Tibor: Fontosnak tartjuk az állandóságot

A keret nagy részét sikerült egyben tartani.

Megkezdi szereplését az NB III Keleti csoport 2022-2023-as szezonjában a DEAC labdarúgócsapata. Ma Füzesgyarmaton lépnek pályára Sándor Tamás tanítványai, majd szerdán – immár hazai környezetben – a kis Loki ellen játszanak derbit.

A meghatározó játékosok közül csak Székely Dávid igazolt el, ő az NB II-es Kazincbarcikában folytatja. Távozott még Virág Ákos, Deczki Máté, Csányi Ádám és Sárosi Norbert, míg Karika Róbert Tiszafüredre került kölcsönbe. A korábbi csapatkapitány, Spitzmüller István abbahagyta, de maradt a DEAC-nál, ahol a felnőttcsapat pályaedzője lett. Ibrahima Sidibét sem láthatjuk a következő szezonban, nagy valószínűséggel ő is visszavonul. A többi játékosnak érvényes szerződése volt, vagy hosszabbítottunk velük.

Öt játékos – Korhut Mihály, Kerekes Krisztán, Kónya Márk, Aranyos Mózes, Horváth Tamás – érkezett az elmúlt hetekben, illetve az eddig kölcsönben nálunk szereplő labdarúgók közül végleg leigazoltuk Lakatos Benjámint, Soltész Jánost és Orosz Marcellt.

A fiatalok beépítésére is nagy hangsúlyt fektet a szakosztály, ennek érdekében hét tehetség került fel az első kerethez: Ratku Roland, Urbán Gergely, Almási Zoltán, Al-Rubaye Ahmed, Béke Tamás, Dari Balázs és Varga Balázs bizonyíthat a szakmai stábnak.

– A vezetőséggel a legfontosabb feladatunk, hogy folytassuk az előző években végzett munkát – kezdte a labdarúgó-szakosztály vezetője, Pöszmet Tibor. – Nagyon fontosak gondoljuk az állandóságot, az idei nyáron ebben szerettünk volna elsősorban előrelépni, hiszen ez a vezetőség mellett a szakmai stábnak és a játékosoknak is egyféle garanciát jelenthet. Ennek szellemében több játékosunk szerződését hosszabbítottuk meg az elmúlt hónapokban, illetve több, eddig kölcsönben szereplő játékosunkat sikerült átigazolnunk. Mellettük a keret erősítése és frissítése érdekében igazoltunk elsősorban rutinos labdarúgókat, akik a keret többi tagjának is segítséget nyújthatnak a fejlődésükben és az eredményességben. Többen felkerültek az utánpótláscsapatainkból, esetükben fontosnak tartom megemlíteni, az MLSZ “fiatalszabályát” is velük tervezzük megoldani, de nem csak ez döntött, hiszen tudásukkal, szorgalmukkal kiérdemelték, hogy az első keretben kapjanak helyet. Mindannyian részt vettek az előző szezonban elindított tehetségcsoport-edzéseken, amiket az első csapatunk szakmai stábja tartott, így számukra sem voltak ismeretlenek a srácok. Azt gondolom, ez egy nagyon komoly elismerés a játékosoknak és az utánpótlásunk edzőinek is. A távozók tekintetében Székely Dávid pótlása tűnik a legnehezebbnek, de igyekszünk megoldani ezt a feladatot is. Ő magasabb osztályból kapott ajánlatot, amit a pályafutása jelenlegi szakaszát tekintve természetesen elfogadtunk. Neki és az összes távozó játékosunknak további sok sikert kívánunk! – zárta Pöszmet Tibor.

Távoztak: Deczki Máté (Hódmezővásárhely), Virág Ákos (Karcag), Csányi Ádám (Makó), Székely Dávid (KBSC), Sárosi Norbert (DVSC, kölcsönből vissza).

Kölcsönbe távozott: Karika Róbert (Tiszafüred).

Befejezte: Spitzmüller István, Ibrahima Sidibe.

Érkezett: Aranyos Mózes, Horváth Tamás, Kerekes Krisztián, Kónya Márk, Korhut Mihály.

Kölcsönt követően végleg a DEAC-hoz került: Lakatos Benjámin, Orosz Marcell, Soltész János.

Utánpótlásból felkerült: Ratku Roland, Urbán Gergely, Almási Zoltán, Al-Rubaye Ahmed, Béke Tamás, Dari Balázs Varga Balázs.

Szerződést hosszabbítottak: Al-Sheraji Rauf, Oliver Tochukwu, Trencsényi Bence, Jankelic Iván, Papp Ferenc, Szabó Levente, Sándor Tamás, Tóth Dániel.

Érvényes szerződésük volt: Bényei Balázs, Bereczki Dániel, Bidzilya Anton, Gaczella Robert, Ujvárosi Ádám.

 

Tiszagyulaházán is van már Bocskai-szablya

Remekeltek lovasaink a Szilvásvárad Mastersen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek