Sport
2021-03-15

Bárány Donát is ott van Gera válogatottjában

„A koronavírus is alakította az U21-es Eb-keretünket” – írja hivatalos honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség, amely közzétette a véglegesnek szánt játékoskeretet a közelgő – részben hazai rendezésű – korosztályos kontinensbajnokságra. Gera Zoltán szövetségi edzőnek a vírusfertőzés miatt három helyen kellett változtatnia az előzetesen tervezett csapathoz képest. A keretben szerepel Bárány Donát is a DVSC támadója.

„Voltak nehézségeink a keret összeállításával kapcsolatban, de a koronavírus-járvány ideje alatt hozzászoktunk már, hogy felmerülhetnek váratlan problémák, amelyeket gyakran nagyon rövid idő alatt kell megoldanunk. Sajnáljuk, hogy több játékosra nem számíthatunk betegség miatt – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. 

Vannak posztok, amelyek esetében nehéz döntést kellett meghoznunk, mert több olyan labdarúgó is pályázott a kerettagságra, aki az elmúlt másfél évben bizonyította, hogy számíthatunk rá, ám nem kaphat közülük mindenki szerepet az Európa-bajnokságon.

Arra törekedtünk, hogy olyan játékosok legyenek a keret tagjai, akik rendszeresen játszanak a csapataikban, vannak közülük, akik három-négy évvel is fiatalabbak a többieknél, de a mutatott teljesítményükkel bizonyították, hogy helyük van az Eb-n. Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a keret minden egyes játékosában, és abban is, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is versenyképesek leszünk a tornán.” 

AZ U21 -es  MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE


Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs)


Védők: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)
 

Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
 

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), ifj. Dárdai Pál (Mol Fehérvár FC), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

Forintgyengülés

Romániában megnyitották az oltáselőjegyzést a teljes lakosság előtt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek