Sport
2022-05-13

Fodor Antal: A fiúk kihozták magukból a maximumot

A rutinos vezetőedző elárulta, a DEAC több húzóembere is a maradás mellett tette le a voksát.

Debreceni Egyetem férfi röplabdázói túlteljesítették a minimális célt, vagyis a biztos bennmaradást a 2021/22-es idényben. Fodor Antal legénysége ugyan nem bírt a Kaposvárral a negyeddöntőben, ám ezt követően a Kistext elleni párharcot 3-0-s győzelemmel zárta. A pont az i-re nem került fel, mivel a Kecskeméttel vívott csatát elbuktuk, ettől függetlenül vezetőedzőnk elégedetten értékelt.

 

– A szezon utolsó meccse után úgy fogalmazott, hogy büszkék lehetünk erre a hatodik helyre.

 

– Nem változott azóta az álláspontom. Úgy gondolom, a fiúk kihozták magukból a maximumot, elégedett vagyok a teljesítményükkel. A csapatunk egyik legnagyobb erőssége, hogy még a legnehezebb helyzetekben sem adja fel a küzdelmet.

 

– Mozgalmas idényen vagyunk túl. Hogyan tudná összegezni az előző hónapok tanulságait?

 

– Tavaly nyáron Hubicska Patrik és Csizmadia János távozása miatt két kulcsembert kellett pótolnunk, ezt saját nevelésű fiatalokkal igyekeztünk megoldani. Úgy gondolom, az ifjú játékosaink sokat fejlődtek, ennek is köszönhetően szoros meccseket játszottunk az alapszakaszban. Aztán megtudtuk, hogy egyik legnagyobb riválisunk, a Dunaújváros külföldieket szeretne szerződtetni, emiatt nekünk is lépnünk kellett. Január elején megérkezett hozzánk Willian és Gustavo, velük pedig sokat erősödtünk, ezt az eredménysorunk is tükrözi. A rájátszásban ugyan megszorongattuk a Kaposvárt, de a nagy bravúr nem jött össze. Ezt követően a Kistext együttesét háromszor legyőztük, ami komoly tettnek számított, így a Kecskeméttel megküzdhettünk az ötödik pozícióért. A többség az ellenfelünket tartotta esélyesebbnek, ennek ellenére megpróbáltunk meglepetést okozni, de különböző problémák miatt – gondolok itt Gustavo fogműtétjére vagy Tóth András bokasérülésére – nem tudtuk borítani a papírformát.

 

 

 

– Willian és Gustavo szerződtetése mekkora lökést adott a gárdának?

 

– Két remek képességű röplabdázóról beszélünk, akiknek a munkamorálját és a hozzáállását szintén érdemes kiemelni. Willian minden pontot nagyon megünnepel, ez a mentalitás pedig átragad a társaira is. Egyébként azt tapasztalom, hogy az edzéseken a keret régebbi tagjai nagyon figyelik a külföldiek megoldásait, mivel tanulni akarnak tőlük.

 

– Veres Bence, Tar Kristóf vagy Kiss Imre személyében a saját nevelésű játékosokat is bátran mély vízbe dobta. Akadnak még “csiszolatlan gyémántjaink”?

 

– Vannak olyan tehetségeink, akik a felnőttekkel kezdik meg a nyári felkészülést. Nagyon kiegyenlített a bajnokság mezőnye, így az összecsapásokon nem igazán lehet kísérletezgetni, hiszen egy-két hiba akár a végeredményt is befolyásolhatja. A fiataloknak nagyon keményen kell dolgozniuk azért, hogy meghatározó tagjaivá váljanak az Extraligában szereplő DEAC-nak.

 

 

 

– A hírek szerint a kulcsemberek zöme maradni fog.

 

– Így igaz, biztos távozóról jelenleg nem is tudok beszámolni. Amennyiben szükséges, akkor igazolunk új röplabdázót, de csak akkor, ha valóban erősítést jelent.

 

– Mit lehet már tudni az új idényről?

 

– A tervek szerint október első hétvégéjén kezdődik a következő szezon. Több témáról zajlanak az egyeztetések, például arról is, hogy hány légiós szerepelhet a csapatokban. Jelenleg négy külföldi játszhat egy időben az alakulatokban, elképzelhető, hogy ez a szám háromra fog csökkenni. Úgy tűnik, hogy az alapozást augusztus elején kezdjük el.

 

Biró Ádám

Kaposvári KK – DEAC-Tungsram videós összefoglaló

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek