Sport
2022-07-17

NB II-es ellenfelet győzött le a DEAC

Trencsényi Bence góljával nyert a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a Kazincbarcika elleni felkészülési mérkőzésen.

A másodosztályba idén feljutott Kazincbarcikát fogadták a DEAC labdarúgói a pallagi edzőközpontban. A borsodiak az előző szezonban a mieinkkel voltak egy csoportban az NB III-ban, amelyet magabiztosan nyertek meg, így az új idényt már a másodosztályban kezdik.

A találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott. A vendégek némileg többet birtokolták a labdát, a DEAC ugyanakkor gyors kontrákkal válaszolt a KBSC támadásaira. Egy ilyen akció végén megszereztük a vezetést a 42. percben: Bereczki Dániel beadásából Trencsényi Bence passzolt a hálóba. Mint kiderült, ez volt a mérkőzés egyetlen találata. A szünet után is a mieink szépen, taktikusan futballoztak, mindkét oldalon akadtak helyzetek, de több gól már nem született.

– Elsősorban a védekezésre helyeztünk a hangsúlyt, és ellentámadással próbáltuk megzavarni az ellenfelet, ami jól is működött – fogalmazott a mérkőzés egyetlen góljának szerzője, Trencsényi Bence. – Gyors volt a játék, a vendégek nagy elánnal futballoztak. Bebizonyították, hogy nem véletlenül jutottak fel az NB II-be, ugyanakkor nekünk sikerült felvennünk a ritmust, és végül a mérkőzést is megnyertük – zárta a 21 éves támadó.

Edzőmeccs
DEAC–Kazincbarcika 1-0 (1-0)

Debrecen-Pallag.
DEAC: Ratku – Papp F., Ujvárosi, Orosz – Aranyos, Kónya, Sándor T., Rauf – Bereczki, Szabó L., Trencsényi. Cserék: Tóth D., Soltész, Jankelic, Gaczella, Béke, Bidzilya, Horváth T., Varga B., Kerekes
Gól: Trencsényi (42.)

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Ádám Martin

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek