Sport
2022-07-08

Osváth Richárd ötödik lett a világkupán

Lengyelország fővárosában, Varsóban zajlik a kerekesszékes vívó világkupa, amelyen a DEAC sportolója, Osváth Richárd ma a kardozók egyéni versenyszámában volt érdekelt.

Osváth Richárd a csoportmérkőzések során rendkívül magabiztosan vívott. Mindössze hat tust kapva mind a hat asszóját megnyerte, legyőzte többek között a négyszeres paralimpiai, háromszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok francia Robert Citernét, így az élről jutott a 16 közé.

Az egyenes kiesés szakaszban vívónk folytatta jó szereplését, és 15:8 arányban nyert a francia Moez El Assine ellen, majd a legjobb nyolcban azzal az Andrij Demcsukkal került szembe, akitől a 2016-os riói paralimpia döntőjében kikapott. Sajnos a visszavágás nem sikerült, ezúttal is az ukrán bizonyult jobbnak (15:12).

Versenyzőnk az 5. helyen zárt, ám még nem ért véget számára a világkupa, ugyanis szombaton a tőrözők között is érdekelt lesz.

A helyszínen van a DEAC vívószakosztályának edzője, Dávid László is, aki értékelte a mai napot.

– Úgy gondolom, reális eredmény született. A legjobb nyolc között a Demcsuk elleni asszó akár a döntő mérkőzés is lehetett volna. Ricsi remekül kezdett, de az ukrán jól zavarta meg őt. Gratulálok így is, és szurkolok neki az éremért a holnapi tőrversenyen – összegzett Dávid László.

48-szoros magyar válogatott játékost szerződtetett a DEAC női futsalcsapata

Négy nap múlva érkezik az emelt nyugdíj

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek