Sport
2022-06-28

Magyar erődemonstráció a női junior kézi vb-n

Korosztályos válogatottunk jó úton halad a címvédés felé, mely gárda keretét két debreceni játékos erősíti.

 

A korosztályos világbajnokságra kétévente kerül sor, ám a pandémia miatt a 2020-ra tervezett világesemény elmaradt, legutóbb 2018-ban került sor a nemzetközi tornára. A négy évvel ezelőtti vb-t a magyar fiatalok nyerték, miután a döntőben 28-22-re legyőzték Norvégiát.

Szlovéniába tehát címvédőként érkezett junior válogatottunk, bár teljesen kicserélődött a keret – a sikerkovácsok „kiöregedtek” – ám azzal a céllal vágtak neki a világbajnokságnak, hogy megismétlik a négy évvel ezelőtti sikert.

A magyar keretben két debreceni játékos található, Vámos Míra és a nyártól kölcsönben Siófokot erősítő Török Lilly.

Korosztályos csapatunk a H jelű csoportba kapott besorolást, Egyiptommal, Lengyelországgal és az Egyesült Államokkal mérték össze erejüket. Kiss Szilárd tanítványai nem csak érvényesítették a papírformát, hanem erőt demonstráltak, mindhárom riválisuk ellen kiütéses győzelmet arattak, az amerikaiakon szó szerint átgázoltak. Lányaink 115 gólt szereztek a csoportkörben és csak 41-et kaptak, mely imponáló adat.

Válogatottunk a középdöntőben Horvátországgal, Svájccal és Egyiptommal került össze, értelemszerűen, az afrikai ország csapatával már nem kell megmérkőzniük. Az erődemonstráció hétfőn folytatódott, melynek a svájciak voltak a szenvedő alanyai, ugyanis 40-23-ra nyertek lányaink, és már csak egy lépésre vannak a negyeddöntőtől, melyhez kedden, a horvátokon keresztül vezet az út.

Az eddigi mérkőzéseket látva, lányaink jó eséllyel pályázhatnak ismét a világbajnoki címre, ám a neheze majd június 30-án kezdődik, ám bízunk abban, a lendület, a jó és eredményes játék kitart a folytatásban is.

Fotó: IHF

 

 

 

 

 

 

"Országos versenyeken mindenkit szondáztatnak"

Frenreisz Károly

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek