Sport
2022-06-06

Fábián Johanna és ifj. Szabó Gábor duplázott Hortobágyon

Péntektől vasárnapig zajlott a Mátai Ménesben az országos díjugrató verseny, amelyen ezúttal négy lovasunkért szoríthattunk.

Már az első napon a két nagy számban DEAC-sikernek örülhettünk, hiszen Fábián Johanna magabiztosan nyert 120 centiméteren. Negyvenhárom induló között úgy végzett az élen Katinkával, hogy a második helyezettre közel öt másodpercet vert. Nem sokkal később ifj. Szabó Gábor emelhette magasba a győztesnek járó serleget, miután 130 centiméteren a legjobb időt futotta Borgiával. Mindkét versenyzőnk természetesen verőhiba nélkül teljesítette a pályát.

Még ugyanezen a napon két nemrég igazolt díjugratónk volt érdekelt a 100 centiméteres nyitott versenyszámban. Gyulai Gabriella és Gyulai Szandra egyaránt hibátlan lovaglással ért célba, előbbi hatodik lett Carlos nevű lovával, míg testvére a tizenharmadik helyen végzett Héliával. A két fiatal hölgy a Debreceni Egyetem hallgatója, és januárban csatlakozott egyesületünkhöz. Szandra 21 éves, agrármérnökin tanul, míg 19 éves húga ménesgazda szakra jár. 2016 óta indulnak díjugrató megmérettetéseken, előtte lovastornászként versenyeztek, illetve gyermek ügyességi bajnokságokon vettek részt. Füzesgyarmaton élnek, a családi birtokon 17 lovat tartanak.

 

Szombaton az időjárás nem volt kegyes az indulókhoz, reggeltől kora délutánig nagy mennyiségű eső zúdult a pályára, amivel több versenyzőnek is meggyűlt a baja. A nehézségeket leküzdve ifj. Szabó Gábor hibátlanul végment Chacco Blue-val, és ideje is a leggyorsabb volt a mezőnyben.

A záró napon a 100 centiméteres kategóriában Gyulai Gabriella hibátlan lovaglás után a nyolcadik helyre ért be, míg nővére, Szandra – szintén verőhiba nélkül – 14. lett.

Fábián Johanna a pénteki győzelme után vasárnap is maga mögé utasította a mezőnyt: huszonhat induló közül nyerte meg a 125 centiméteres számot. A DEAC 13 éves díjugratója nem pihenhet sokat, hiszen szerdán már utazik Bábolnára, egy nagy nemzetközi versenyre, amely egyben az utolsó válogató is lesz a július 11-17. között Spanyolországban rendezendő Európa-bajnokságra.

Szabó Ábel: Egymásért is küzdenünk kell

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek