Sport
2023-01-11

Három kőkemény meccs vár a mieinkre

Jégkorongcsapatunk ma kora délelőtt autóbuszra szállt és elindult Erdélybe, a hét második felében esedékes három mérkőzésre.

A srácokra a szezon talán legnehezebb feladata vár, fel kell venni a kesztyűt a erdélyi topcsapatokkal szemben, ami kevésbé zsúfolt programot feltételezve is embert próbáló feladvány. A tervek szerint az együttes bázisa Csíkszeredában lesz, onnan utaznak tovább csütörtökön Brassóba, majd visszatérnek Szeredába, a második találkozó helyszínére. A sort egy nap pihenő után a gyergyószentmiklósi vendégszereplés zárja.

Az elmúlt néhány szezonban megszokhattuk már, hogy az erdélyi együttesek nagyon komoly játékerőt képviselnek, ami régtől fogva érvényes csütörtöki ellenfelünkre, a Brassó csapatára is. A barcasági alakulat jelenleg az Erste Liga tabellájának 4. helyén található, egy helyezési számmal, illetve 3 ponttal megelőzve a mieinket. Az idény elején egy kicsit még rapszodikusabban teljesítettek, október 28-án, Debrecenben 4-1-el maradtak alul a srácokkal szemben. Azt a győzelmet sem adták ingyen, mostanában viszont különösen nehéz a Brassó opponenseinek dolga. Friss eredményeket sem nehéz találni; 5-1-re verték a Jegesmedvéket, 6-0-ra a FEHA 19-et, 8-3-ra a BJA-t, csak a Szeredát nem tudták elkapni, de ezek a tények is jelzik, komoly erődemonstrációkra képes a brassói csapat, többek között a minőségi légiósai révén. A csütörtök esti feladat összességében megoldható, ha fegyelmezetten hokizunk, ügyelünk a kapu előtti területekre és általában a kemény, de sportszerű védekezésre. A pontszerzés az alapszakasz egészének szempontjából is kívánatos volna, mivel ezáltal feljebb zárkózhatnánk a 4. helyezettre.

György József 6 hátvédet és négy sor csatárt kíván benevezni erre a mérkőzésre, melynek során a mieinktől bátor és eredményes játékot várunk. A debreceni szurkolókat arra biztatjuk, hogy minél nagyobb számban kövessék az Erste Liga TV élő közvetítését. A találkozó magyar idő szerint 17.30 órakor kezdődik.

2022. január 12. 17.30 Brassó
EL 136
Corona Brasov – DEAC

=Müller Károly=

A fővárosban is bemutatkozik a DE

Hetedik napja tart az emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek