Sport
2022-08-05

Sándor Tamás: Bízom a továbbjutásban

A vezetőedző elárulta, a DEAC csapatában olyan labdarúgók is játéklehetőséget kaphatnak a salgótarjáni kupameccsen, akik eddig nem sok időt töltöttek a pályán.

A DEAC futballistái eléggé megnyomják az új szezon elejét, hiszen szűk egy hét alatt három tétmeccs szerepel a programban. Sándor Tamás együttese múlt vasárnap 2-1-es vereségbe futott bele a Füzesgyarmat otthonában, aztán szerdán a kis Lokit 2-0-ra győzte le. A két bajnokit követően szombaton 16.30-tól Salgótarjánban kupameccs vár játékosainkra. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, így ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, jöhet a hosszabbítás. Amennyiben a túlóra során sem bírnak egymással a gárdák, következhet a tizenegyespárbaj. A Nógrád megyeiek az előző idényben csak a 17. helyen végeztek az NB III Keleti csoportjában, így elbúcsúztak a harmadosztálytól.

 Az igazat megvallva nem sok információnk van az ellenfélről, bár azt hallottuk, hogy történtek változások a keretében, de az alapemberek közül többen maradtak. A salgótarjáni csapatnak a nyári felkészülési mérkőzéseken nem igazán jöttek az eredmények, ám ebből nem indulhatunk ki. Úgy érzem, nem lesz könnyű dolgunk, ettől függetlenül bízom a továbbjutásban. Elképzelhető, hogy olyan futballistáknak is bizonyítási lehetőséget adunk, akik különböző okok miatt eddig nem sok játékpercet kaptak – nyilatkozta Sándor Tamás vezetőedző, aki hozzátette, hogy Bényei Balázs, Lakatos Benjámin és Szabó Levente sérüléssel bajlódik, így rájuk nem számíthat.

Ahogy korábban már jeleztük csapatunk a cívisvárosi derbin három ponttal gazdagodott pár napja. A találkozó első gólját Bereczki Dániel szerezte, aztán a végeredményt Sándor Tamás állította be tizenegyesből a 16. minutumban.

– Annak örülök, hogy sikerült megnyernünk a mérkőzést. Főleg az első félidőben akadtak szép megmozdulásaink, bár azt el kell ismerni, hogy 2-0 után kevésbé élvezetes játékot láthattak a szurkolók. A siker értékét növeli, hogy kapott gól nélkül zártuk a találkozót, ami különösen fontos a számomra – mutatott rá a tréner.

MOL Magyar Kupa 1. forduló
Salgótarjáni BTC-DEAC
2022. 08. 06. (szombat) 16:30, Szojka Ferenc Stadion

Fotó: Égerházi Péter

Dávid László: Jövőre már az olimpiai kvalifikáció a tét

Napelemfarm

Antal Arnold

Szerző
Hasonló cikkek