Sport
2022-04-29

Az ezüstért hajt a DEAC a labdarúgó NB III-ban

Egy hónap alatt hat mérkőzés vár Sándor Tamás együttesére, az egyetemisták reális célja második pozíciójuk megőrzése lehet.

Amennyiben a listavezető Kazincbarcika vasárnap legyőzi a Kisvárda II-t, már öt fordulóval az NB III Keleti csoportjának zárása előtt bebiztosítja feljutását – a KBSC lehet az egyetlen tavalyi kieső, amely azonnal visszajut a másodosztályba. A borsodiak az egész szezont nézve teljesen megérdemelten végeznének az élen, 28 győzelem mellett három döntetlen (az egyik pont a DEAC ellen) és egyetlen vereség az eddigi, igencsak imponáló mérlegük.

A feljutás kérdése tehát gyakorlatilag eldőlt, a dobogósok kiléte is biztosnak látszik, de így is maradt egy nyitott kérdés a hajrába: vajon ki lesz az ezüstérmes? Sokáig úgy tűnt, a BKV Előre akár a bajnoki címért is harcban lehet, ám a fővárosi sárga-kékek az őszi szezon második felében több váratlan vereséget is szenvedtek, melyek közül kiemelkedik – lefelé – az Újpest II otthonában elszenvedett 0–7. Tavasszal kiegyenesedett a BKV, ám a rangadókat nem tudta megnyerni, így a DEAC is beelőzte, a budapestiek lemaradása jelenleg öt pont a tabella második helyén álló egyetemisták mögött.

A BKV legyőzésével és a Kazincbarcika otthonában, kettős emberhátrányban kiharcolt döntetlennel Sándor Tamás alakulata az ezüstérem legfőbb várományosává lépett elő, amennyiben nem hibáznak a hajrában az egyetemisták, megőrizhetik előkelő pozíciójukat.

Elsőként vasárnap, a stabil középcsapatnak számító Tiszafüred otthonából kellene elhozni a pontokat, majd jön a hétközi derbi a kis Loki ellen, jövő vasárnap pedig Újpestre utaznak a fekete-fehérek. Az utolsó három fordulóban két kiesőjelölttel, a Tállyával és a Salgótarjánnal is hazai környezetben találkoznak a debreceniek, ám a kettő között egy sényői túra is vár rájuk, ami a vendéglátók formáját látva korántsem ígérkezik könnyűnek. Tizenöt pontot azonban kiegyensúlyozott, stabil teljesítménnyel összegyűjthetnek a Sándor-tanítványok, ez pedig azt jelentené, hogy a BKV eredményeitől függetlenül a második helyen zárják az idei szezont.

A következőt pedig nagy valószínűséggel szintén a harmadik vonalban kezdik majd, ám mivel a koncepció adott, s a fejlődés is megkérdőjelezhetetlen, könnyen lehet, hogy néhány éven belül ismét NB II-es mérkőzéseknek adhat majd otthont az újjávarázsolt Dóczy utcai Sportcampus.

Attenborough

Már lehet jelentkezni az Agóra napközis táboraiba

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek