Sport
2022-04-08

Nem indulhatunk ki az őszi diadalból

Tóth Dániel úgy véli, a Debreceni Egyetem alakulatának figyelnie kell a tiszaújvárosi gólfelelősre.

A DEAC futballistái zsinórban harmadik alkalommal lépnek pályára idegenben az NB III Keleti csoportjában, vasárnap délután az ötödik helyen álló Tiszaújváros otthonában vizitálnak. Sándor Tamás tanítványai a Füzesgyarmat elleni vereséget követően elkapták a fonalat, ennek köszönhetően három forduló óta nem hullajtottak pontot.

– A sikereknek hála jó hangulatban zajlanak az edzések, nyilván vasárnap is a három pont begyűjtése a célunk. A tiszaújvárosiak kicsit hullámzó teljesítményt nyújtanak mostanság, de ezzel nem kell foglalkoznunk. Októberben 5-0-ra vertük őket hazai környezetben, ám ebből a meccsből nem igazán indulhatunk ki. Akadnak ismerősök az ellenfélnél, elég csak Nagy Dávidra (ő korábban a DEAC-ban is megfordult – a szerk.) és Gelsi Lászlóra gondolni. Dávid a mostani szezonban sem fukarkodik a gólokkal, hiszen már tizenhat alkalommal köszönt be. Bízom benne, hogy vasárnap rossz napja lesz – mondta mosolyogva Tóth Dániel.

A győzelmi sorozatunk azzal is magyarázható, hogy hátul nagyon stabil teljesítményt nyújtunk, cerberusunk kapuja közel 300 perce érintetlen.

– Le kell szögezni, hogy ez a védők érdeme is. Nyilván jó érzés, ha nem zörög a hálóm, de a legfontosabb a győzelem. Nem igazán foglalkoztat az, hogy meddig tart ez a széria. Annak jobban örülök, hogy például az Eger elleni 2-0-s győzelemből én is kivettem a részem a védéseimmel. Sándor Tamás vezetőedző a legutóbbi meccs után elmondta, örül a diadalnak, de a játék képével nem volt elégedett – mutatott rá a 28 esztendős kapuvédő.

NB III Keleti csoport 29. forduló
Termálfürdő FC Tiszaújváros-DEAC
2022. 04. 10. (vasárnap) 16:00, Tiszaújváros Sportcentrum

Fotó: Derencsényi István

Ifi: elhoztuk a két pontot Kecskemétről

Mátyus Panna: Mindenkitől száz százalék kell

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek