Sport
2023-04-19

Májusban folytatódik a rájátszás, a ZTE-SKC vesztesével találkozik a DEAC

A keddi szombathelyi vereséget követően eldőlt, hogy az 5-8. helyért folytatja a küzdelmeket a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A rájátszásában. Az ellenfél a Zalaegerszeg-Sopron negyeddöntős párharc vesztese lesz majd.

Nem sikerült borítania a papírformát a Debreceni Egyetem alakulatának a playoff első körében, az elődöntőbe az alapszakaszgyőztes Falco jutott 3-0-s összesítéssel. Andjelko Mandics együttese így az alsó ágon folytatja majd a küzdelmeket, ahol a ZTE-SKC párharc vesztese vár majd rájuk. A nyugati rangadó eddig rendkívül kiegyenlített csatát hoz, hiszen az első felvonást hosszabbításban nyerték a zalaiak, majd a hűség városában is győzni tudtak, de a harmadik összecsapáson a Sopron idegenben szépített, így pénteken az egyenlítésért léphetnek majd pályára odahaza.

Egy biztos, hogy a DEAC a 8. kiemelésnek köszönhetően -bárki legyen is az ellenfél – végig pályahátrányban lesz. Az 5-8. helyért folytatott csata keresztjátéka az egyik fél harmadik győzelméig tart majd, míg a következő körben az 5. illetve a 7. helyért vívott helyosztók az egyik csapat második sikeréig tartanak. A jelenleg is folyó negyeddöntők, illetve az április végén esedékes debreceni rendezésű U20-as döntő miatt most két hét szünet következik a hajdúságiak számára. A versenykiírás szerint a következő bajnoki május 3-án szerdán lesz, míg az első hazai mérkőzésre május 6-án szombaton kerül sor, bár a pontos mérkőzésnapokat és kezdési időpontokat majd csak a párharcok kialakulását követően egyeztetik a csapatok.

Tippmix Férfi NB I. A negyeddöntő:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1.) – DEAC (8.) 3-0

Szolnoki Olajbányász (2.) – Egis Körmend (7.) 2-1

Alba Fehérvár (3.) – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (6.) 3-0

Zalakerámia ZTE KK (4.) – Sopron KC (5.) 2-1

Tippmix Férfi NB I. A 5-8. helyért:

Zalakerámia ZTE KK/Sopron KC – DEAC

május 3. szerda (idegenben)

május 6. szombat (hazai)

május 9. kedd (idegenben)

május 12. péntek (hazai) – amennyiben szükséges

május 14. vasárnap (idegenben) – amennyiben szükséges

Fejér Tamás

Grillakadémia három lépésben Zákány Dániellel

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek