Sport
2022-03-24

A Kecskemét ellen zárjuk az alapszakaszt

Szombaton 18 órától a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét együttesét fogadja a DEAC-Tungsram az NB I. A alapszakaszának zárófordulójában. Berényi Sándor együttesének kötelező a győzelem a hírös városiak ellen, de a felsőházba jutáshoz a Szegednek is nyernie kell az Alba Fehérvár otthonában.

Utolsó fordulójához érkezett az első osztályú férfi kosárlabda bajnokság alapszakasza, mely többek között arról is dönt, hogy hol kezdik meg az együttesek középszakaszt. Az alapszakasz első öt helyezettje kerül a felsőházba, mellyel már biztosan kvalifikálják magukat a rájátszásba, míg a 6-10. pozícióban zárók a középházba kerülnek. Utóbbi öt csapatból az első három helyezett még bekerülhet az egyenes kieséses szakaszba, ám az már biztos, hogy pályahátrányból lesznek kénytelenek megkezdeni a playoffot. A Debreceni Egyetem számára a legutóbbi fordulóban Szombathelyen elszenvedett vereséggel biztossá vált, hogy csak úgy juthatnak a legjobbak közé, ha szombaton legyőzik a Kecskemétet, míg az Alba Fehérvár hazai pályán szenved vereséget a Szedeáktól. Minden más forgatókönyv szerint Polyák Lászlóék a középházba kerülnek, de a végkimeneteltől függetlenül a győzelem kötelező, hiszen minden eredményüket magukkal viszik az együttesek a középszakaszba.

A DEAC és a KTE karácsony előtti bajnokija meglehetősen emlékezetesre sikeredett, hiszen az akkor még Jorgosz Vovorasz irányította debreceniek hosszabbításban tudtak nyerni a Messzi István Sportcsarnokban. Az akkor a sérülések és betegségek miatt kisebb hullámvölgybe kerülő lila-fehérek azóta rendezték a sorokat, az elmúlt hetekben pedig kifejezetten bíztató játékot mutatnak, legutóbbi négy bajnokijukból hármat megnyertek, melyek alatt a felsőházas Sopron és Körmend skalpját is begyűjtötték.

A Kecskemét legeredményesebb játékosa a közel 18 pontot átlagoló Pollard, de a hagyományosan erős – Klobucsar, Milutinovics, Dramicsanin, Jaramaz, Karahozics alkotta -délszláv-tengely is képes mérkőzéseket eldönteni, csakúgy, mint az egykori válogatott, Wittmann Krisztián. Fiatalokkal sem áll rosszul a DEAC szombati ellenfele, az U23-as szabálynak elsősorban a Kucsera-Kiss duó tesz eleget a szezon során. A találkozó esélyesei mindezek ellenére Tóth Ádámék, a cívisvárosi szimpatizánsoknak pedig félszemmel érdemes lesz nézniük a Szeged fehérvári vendégjátékát is.

 

Ön is dönthet a Debreceni Állatkert legifjabb kardszarvú antilopának nevéről

Fordításkultúra 2022

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek