Sport
2022-01-30

Jön a mindent eldöntő ütközet

Szentes-Bíró Tamás elmondta, hogy a Debreceni Egyetem alakulata képes megbirkózni a helyzettel.

Az utolsó forduló következik a férfi futsal NB I alapszakaszában. A DEAC hétfő este az Újpestet látja vendégül a DESOK-ban. Sorsdöntő ütközet előtt áll Elek Gergő legénysége, hiszen csak győzelem esetén kerülhet a felsőházba. Együttesünk kerete nem lesz teljes, ugyanis Vass Ottó eltiltott, valamin Rácz Zsolt sérüléssel bajlódik. Siska Gergő sincs még tökéletes állapotban, de ő valószínűleg pályára léphet.

– Az utolsó szalmaszálba kapaszkodunk, ennek ellenére szeretnénk elérni a célunkat, vagyis az első öt között akarunk végezni. Még a leghíresebb forgatókönyvírók sem találhattak volna ki ennél izgalmasabb végjátékot. Kiváló formában van az Újpest, így nem lesz egyszerű dolgunk. A lila-fehérek légiósaira figyelnünk kell, de rajtuk kívül is akadnak húzóemberek. Nagy teher nehezedik ránk, de szerintem megbirkózunk ezzel. Abban bízom, hogy telt ház előtt léphetünk pályára, a szurkolóink támogatása sok erőt adna nekünk – nyilatkozta Szentes-Bíró Tamás.

Októberben 4-4-es döntetlennel végződött az újpesti túránk, az egy pontot érő találatunkat a csapatkapitányunk szerezte a 39. percben.

 Ezen a meccsen sok hiba csúszott be a védekezésünkbe, így elkerülhető gólokat kaptunk. Gyakorlatilag végig futnunk kellett az eredmény után, ami nem volt kellemes helyzet. Az öt a négy elleni játékunk jól működött, ennek köszönhetően sikerült elkerülnünk a vereséget – emlékezett vissza Szentes-Bíró.

A legutóbbi játéknapon a Nyírgyulaj otthonában megizzadtunk a sikerért, végül 5-4-re diadalmaskodtunk. Elek Gergő vezetőedző nem lehetett ott a csapatával betegsége miatt.

– A Zoom alkalmazásnak köszönhetően a mester tartotta velünk a kapcsolatot, vagyis próbáltuk a nehézséget áthidalni. Számítottunk arra, hogy a nyírgyulajiak megnehezítik a dolgunkat, ugyanis korábban a Veszprémet is két vállra fektették hazai környezetben. A pálya talaja sem kedvezett nekünk, ettől függetlenül begyűjtöttük a nagyon fontos három pontot – hangsúlyozta 25 esztendős játékosunk.

A DEAC-Újpest bajnokira elővételben a jegy.deac.hu-n lehet tikettet vásárolni. A belépéshez védettségi igazolványra van szükség, aminek az érvényessége egy fényképes dokumentummal támasztható alá. Fontos információ, hogy a járványhelyzet miatt a csarnokunkban kötelező a maszkviselés!

NB I 18. forduló
DEAC-Újpest FC 220-Volt
2022. 01. 31. (hétfő) 18:30, DESOK

 

BIRÓ ÁDÁM

Apollo mozi

Vihar a Balcsin

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek