Sport
2021-08-16

Székely Dávid: Bényei Balázsért is játszottunk

A DEAC futballistái hetet számoltak az újonc Hidasnémetire vasárnap délután az NB III harmadik fordulójában, ám a fölényes győzelmet Bényei Balázs súlyos sérülése beárnyékolja. A gálaelőadásból Székely Dávid két góllal vette ki a részét: a 25 éves futballista gyakorlatilag keretbe foglalta a meccset, hiszen ő szerezte az első és az utolsó találatot.

“Jobb helyzetkihasználással már az első félidőben komolyabb előnyre tehettünk volna szert (a szünetben 2-0-ra vezettünk – a szerk.). A második játékrész elején Bényei Balázs kiesése kicsit megviselt bennünket, ám a folytatásban ismét mi játszottunk fölényben. A megnyugtató fórunk birtokában sem álltunk vissza, minél több gólt akartunk szerezni. A meccs előtt azt beszéltük meg, hogy nagy nyomást kell helyezni az ellenfélre, és ezt meg tudtuk valósítani. A hidasnémetiek hozzánk képest később kezdték meg a felkészülést, ennek köszönhetően azt éreztem, hogy a végére kicsit elfáradtak. Tegnap is akadt néhány hiba a játékunkban, amit ki kell javítanunk, ám ez az idénykezdet nagy lendületet adhat a folytatásra” – nyilatkozta Székely Dávid.

Ahogy már jeleztük, Bényei Balázs sérülése miatt nem lehet felhőtlen az örömünk. A rutinos futballistára sajnos a jelek szerint nagyon hosszú kihagyás vár.

“Már a belépő után lehetett sejteni, hogy nagy a probléma. Ezúton szeretnék a teljes csapat nevében gyors felépülést kívánni Balázsnak. Miután el kellett hagynia a pályát, érte is játszottunk” – hangsúlyozta a támadó.

A DEAC-hoz hasonlóan Székely is remekül kapta el a rajtot: három bajnokin háromszor köszönt be, emellett a Magyar Kupában a Tiszafüred kapuját is bevette.

“Az edzőmérkőzéseken nem igazán jöttek a gólok, de szerencsére a tétmeccseken már eredményesebb vagyok. A vasárnapi bajnokin nyújtott teljesítményemmel nagyjából elégedett vagyok, bár akadt egy-két szituáció, amikor jobb döntést is hozhattam volna” – zárta mondandóját Székely Dávid.

Papp László

Bo Burnham

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek