MegMinden
2021-08-16

Bo Burnham

(kortarsonline.hu)

A szomorú bohóc, aki még az őrület határán is énekel

A koronavírus miatti bezártságot mindenki másképp élte meg. Sokan önfejlesztéssel ütötték el az időt: edzeni kezdtek, nyelveket tanultak, profi asztalosok lettek. Bo Burnham pedig készített egy egészen különleges önálló estet a Netflixre.

Az alapvetően komikus gyökerekkel rendelkező előadó még az internet hőskorában lett ismert vicces dalokkal, amiket a szobájában rögzített. Majd a Comedy Central szerződtette, ahol ő volt a legfiatalabb fellépő, akivel félórás előadást vettek fel. A Benn előtti utolsó önálló estje 2016-ban jelent meg a Netflixen, ami után öt évre visszavonult a fellépésektől, mert többször is pánikroham tört rá a színpadon. A nagy kihagyás alatt saját elmondása szerint sokat fejlődött, és éppen amikor rászánta volna magát, hogy visszatérjen, jött a pandémia, így akárcsak az egész világ, ő maga is kénytelen volt bezárkózni.

Nehezen bekategorizálható, hogy mi is lett végül ebből a kényszer szülte műsorból. Ahogy a koronavírus a lezárások miatt egyre inkább hatással lett a tartalomgyártásra, sok alkotó próbált meg valamilyen módon reagálni a helyzetre. Ilyen kísérlet volt például hazánkban a Made in Karantén vagy a Dunszt. Ezek a műsorok legjobb esetben is csak mérsékelt sikereket tudtak elérni, mert nem számoltak azzal, hogy aki leül a tévé elé kikapcsolódni, valószínűleg nem akarja, hogy még ilyenkor is emlékeztessék arra a helyzetre, ami elől pont menekülne arra a pár órára.

Az eredeti írást itt találja.

Székely Dávid: Bényei Balázsért is játszottunk

A debreceni tűzoltók fékezték meg idén a legtöbb tüzet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek