Sport
2021-07-30

Roják Richárd a válogatott bő keretében

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának alapembere évek óta fontos tagja a nemzeti csapatnak.

Az elmúlt hétvégén a DEAC Gladiators öt játékosa vett részt a válogatott próbajátékán. Molnár Péter végül sérülés miatt nem tudott a try-outon részt venni, de Csíki Balázs, Filep László, Horai Krisztián, Orbán Bence és Orosz Levente mindannyian bizonyítani akartak a szakmai stábnak.

Jól teljesítettek ugyan a DEAC játékosai, de nem kerültek be a 75 fős bő keretbe. Egy gladiátor viszont biztosan részt fog venni nemzeti csapatunk székesfehérvári edzőtáborában. Roják Richárd idei teljesítménye automatikusan meghívót ért. A Gladiators futója már évek óta fontos tagja a válogatottnak, ám még mindig várat magára az első touchdownja a címeres mezben. Sokszor közel járt hozzá, és reméli, hogy idén ez akár meg is lehet.

Nemzeti csapatunk augusztus 19. és 22. között Székesfehérváron edzőtáborozik. Ezt követően alakul majd ki a végleges keret. A válogatottra ősszel két B-csoportos Európa-bajnoki mérkőzés vár. Szeptember 17-én Izrael látogat Magyarország, míg várhatóan november 5-én Törökország vendége lesz a címeres alakulat Isztambulban.

 

Makranczi László

Fotó: Bellon Bíborka

Ismét harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott a meteorológiai szolgálat

Cseh László: mindenkinek ilyen szép befejezést kívánok

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek