Sport
2021-10-16

A DEAC esélyt sem adott Nyírgyulajnak

Szórakoztató, színvonalas játékkal kiütéses, 8-3-as győzelmet arattunk a Nyírgyulaj felett.

A DEAC futsalcsapata a Nyírgyulaj együttesét látta vendégül az NB I 8. fordulójában. Az előző szezon alapszakaszában a debreceni és az idegenbeli találkozón is kilencet vágtunk a szabolcsiaknak, és úgy tűnt, ezúttal is kiütés lesz a vége, hiszen Rodrigo révén már a 2. percben megszereztük a vezetést, egy percre rá pedig másik brazil játékosunk, Thiago is beköszönt.

A két gyors gól kicsit elaltatott minket, a 8. percben majdnem egyenlítettek a vendégek, szerencsére Csoma Alpár lövése a lécen csattant. Utána visszavettük az irányítást, és a 10. percben tovább növeltük előnyünket: egy szép támadás végén, kijátszva a kapust is Rodrigónak gyakorlatilag már csak az üres kapuba kellett továbbítania honfitársa passzát. A vendégeknek sikerült szépíteni még a szünet előtt, és volt még egy kapu mellé ment lövésük, ezt leszámítva nem igazán tudtak veszélyeztetni.

A második játékrész elején két perc alatt három gólt is láthattak a szurkolók: előbb Szabó Ábel növelte az előnyt, majd jött a válasz Tóth Erik személyében, de még mielőtt megcsillant volna a remény a vendégeknél, Faragó Lajos lehűtötte a kedélyeket. Az biztos, akik kilátogattak erre a mérkőzésre, nem unatkoztak, hiszen szép akciókat, rengeteg helyzetet és gólokat láthattak. A 28. percben Rodrigo már mesterhármasnál tartott, majd Harmati Tamás és Sándor Attila is eredményesnek bizonyult. A vége 8-3 lett!

A DEAC összességében végig remek teljesítményt nyújtva, ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

Futsal NB I, 8. forduló
DEAC – Nyírgyulaj 8-3 (3-1)

DESOK. Vezette: Borbás.
DEAC: Dobi – Rodrigo, Thiago, Harmati, Szabó J. Cserék: Krajcsi, Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Rácz, Berecz, Sándor A.
Gólok: 1-0 Rodrigo (2.), 2-0 Thaigo (3.), 3-0 Rodrigo (10.), 3-1 Szöcs (13.), 4-1 Szabó Á. (23.), 4-2 Tóth E. (24.), 5-2 Faragó (24.), 6-2 Rodrigo (28.), 7-2 Harmati (30.), 8-2 Sándor (38.), 8-3 Szöcs (40.)

December 12-én fogadjuk a Ferencvárost

Red Hot Chili Peppers

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek