Sport
2021-05-15

Szép hazai búcsú

Sikerült alaposan visszavágni az Ózdnak, és ezzel nagyon fontos két pontot szerezett a DEAC férfi kézilabdacsapata.

Olyan ellenfelet fogadott együttesünk, amelytől bő két hete 11 gólos vereséget szenvedett idegenben, ám most itt volt a lehetőség a visszavágásra. Az Ózd elleni találkozó egyben az utolsó hazai mérkőzés is volt a 2020-2021-es szezonban, ezt leszámítva még két igen nehéz idegenbeli találkozó vár a DEAC-ra, így nagyon fontos volt, hogy behúzzuk ezt a meccset, és távolabb kerüljünk az osztályozós helytől. Hosszú idő után újra nézők előtt játszhatott együttesünk.

Az első néhány támadás mindkét oldalon eredménytelennek bizonyult, a 4. percben zörrent meg először a háló, szerencsére a vendégeké. Jól védekeztünk, a ziccereinket pedig értékesítettük, és 3-0-ra megléptünk. Látta is a vendégek edzője, Kocsis Csaba, hogy fel kell ráznia csapatát, időt kért, de hiába, tíz perc után tudott csak először kapuba találni együttese. Kőrizs István fontos labdákat hárított, a gyors indításaink pedig góllal

Hatgólos előnnyel kezdtünk a második félidőt. Továbbra is remekül működött a védekezésünk, a borsodiak közel 10 percen keresztül képtelenek voltak a hálóba találni. Bár támadásban becsúsztak hibák, néha elkapkodtuk a gyors akciókat, de összességében remek teljesítményt nyújtott a DEAC ezen a meccsen, ennek köszönhetően nyolcgólos győzelmet aratott.

A szezonban talán most működött legjobban a védekezésünk – kezdte Bíró Imre. – Megállítottuk azokat az akciókat, amelyeket az Ózd a többi meccsen jó ritmusban lehozott. Talán abban voltunk eredményesebbek, hogy ezekbe a mozgásirányokba beleálltunk, az ellenfél elkezdett pontatlanná, türelmetlenné válni, ami csak tovább javította a mi lehetőségeinket. Van még hátra két idegenbeli mérkőzés két erős csapat ellen. Jövő héten Békésre megyünk, ha ezt a védekezést meg tudjuk tartani, akkor van keresnivalónk ott is. Most nagyon fontos volt a két pont begyűjtése, és szerintem a játékosok maximálisan érezték ennek a jelentőségét” – zárta a DEAC vezetőedzője.

NB I/B, 21. forduló
DEAC–ÓAM-Ózdi KC 23-15 (14-8)

DESOK, 200 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
DEAC: Kőrizs – Gidai 1, István P. 5, Pál G. 2, Hornyák Z., Mucza 4, Illés 6; Mándi, Maródi, Pethő 3, Bíró Á. 2, Mórucz, Kathi, Hornyák B., Péter D., Tóth M.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/4, ill. 2/3

Nyitrai Daniella

Nagycsaládosok fürdőszobáit segítik felújítani egy most induló pályázattal

Sivák Péter

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek