Sport
2021-04-02

Reszkess Fradi, jön a Mol Fehérvár!

„Nyártól a Fradi konkurenciája, három éven belül pedig bajnokok lennénk” – jelentette ki bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Mol Fehérvár új vezetőedzője, Szabics Imre. A tréner vasárnap debütál a Kisvárda elleni bajnokin, addig csupán egy napot tud együtt készülni a teljes kerettel. Arról is szó esett, hogy mi lesz Juhász Roland és Torghelle Sándor fontos feladata.

Befejezte munkáját az osztrák válogatott pályaedzőjeként, április elsejétől már a Mol Fehérvár vezetőedzője Szabics Imre, aki megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját is stábtagjaival, Juhász Rolanddal és Torghelle Sándorral. Eredetileg Kovács Zoltán sportigazgató mutatta volna be a trénereket, de mint az eseményen elhangzott: szűk családjában valaki pozitív koronavírustesztet produkált, így kontaktként karanténba került.

„Nagyon örülünk, hogy négy-öt hét várakozás után fel tudtuk venni a munkát – kezdte Szabics. – Nehéz döntés volt, mert egy Eb-t adtam föl. Intenzív tíz napon vagyok túl a válogatottal, nem volt könnyű két dologra figyelni egyszerre, de Fehérváron segítőkész munkatársakra találtunk, így át tudtuk hidalni ezt a néhány hetet. A rövid távú célokra koncentrálunk, hogy nyárig sikeresek legyünk. A keret adva van, megvan a bizalom, már a hétvégén szeretnénk eredményesek lenni, minden mérkőzést meg akarunk nyerni.”

Torghelle Sándort és Juhász Rolandot arról kérdeztük, mi lesz a feladatuk, mindketten azt mondták: a hosszú pályafutásuk alatt felszedett tudást szeretnék kamatoztatni. Szabics viszont ennél konkrétabban fogalmazott:

„A munkamegosztás majd kialakul, de úgy tervezzük, hogy Torghelle a támadásokért, míg Juhász a védekezésért lesz felelős, én pedig összefogom a kettőt.”

Ezután kijelentette: az, hogy otthagyta az Eb-szereplő osztrák válogatottat a Mol Fehérvár kedvéért, a klub erejét mutatja.

„Haza tudtak hozni az európai futball csúcsáról, hiszen egy Eb-re készülő válogatott pályaedzőjét tudták elcsábítani. Ez nagy fegyvertény, mutatja a magyar labdarúgás fejlődését.”

Torghellétől közben megtudtuk: fegyelmezettséget, határozottságot és keménységet vár majd el a játékosoktól, mert szerinte ezek elengedhetetlen tulajdonságok a sikeres szerepléshez.

A Nemzeti Sport felvetette Szabicsnak: vajon négy ilyen erős személyiség (a szakmai stáb mellett Kovács Zoltán sportigazgató) megfér-e egymás mellett, nincs-e ebben némi kockázat?

„Én azokat a munkatársakat kedvelem, akiknek erős véleményük van. A súrlódások hozzátartoznak a sikerességhez, bólogatójánosokkal nem jutnak sokra az emberek.”

További nehezítő körülménynek tűnik, hogy 9 olyan játékosuk volt, aki vb-selejtező vagy az U21-es Eb miatt hiányzott, amire Szabics azt válaszolta az NSO-nak, hogy nem szeretnének semmivel sem takarózni.

„Tegnap edzettünk először, a csapat egyharmada volt jelen, ma jön a másik harmad, a többiek szombaton csatlakoznak. Konkrétan egy napunk lesz felkészülni a Kisvárda ellen. Nem sírunk, megpróbáljuk kihozni a maximumot magunkból, és megnyerni a mérkőzést.”

Arra is kíváncsiak voltunk: vajon a Puskás Akadémiával szembeni 8 pontos hátrány ledolgozása a fontosabb a bajnoki ezüstért vagy a reálisabbnak tűnő Magyar Kupa-győzelem?

„Mind a kettő ott lebeg a szemünk előtt. Rövid távon szeretnénk megismerni a labdarúgókat, képet kapni rólunk, hiszen ez kell ahhoz, hogy sikeresek lehessünk velük. A játékosok elérték, hogy két célért is versenyben lehetünk még, megpróbáljuk kihozni a maximumot. 

De a realitás az, hogy nyártól ütőképes legyen a csapatunk, konkurenciája lehessünk a Fradinak, és három éven belül legalább egyszer bajnoki címet nyerjünk.”

Egyházak: húsvét az élet ünnepe

Bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek