Sport
2021-02-28

Feczesin fordított

A DVSC-Vasas csúcsrangadón az Angyalföldieké lett a három pont. Bár a vezetést a DVSC szerezte meg, a hajrában a piros-kékek Feczesin Róbert duplájával megfordították a mérkőzést. 

Kikapott a Merkantil Bank Ligában a listavezető DVSC, miután a Nagyerdei Stadionban 2-1-es vereséget szenvedett a Vasastól.

Még Korhut és Kusnyír nélkül, de egyébként teljes fegyverzetben, a Szegeden 5-0-ra nyert kezdőcsapattal vágott neki a Loki a forduló előtt második helyezett Vasas elleni hazai rangadónak, amely értelemszerűen a feljutás tekintetében is rangos és fontos mérkőzésnek ígérkezett.

Ennek megfelelően élénken kezdődött az összecsapás, láthatóan mindkét csapat csipkedte magát és az ellenfelet is. A Vasas letámadott, a DVSC viszont nem jött túlságosan zavarba, inkább egy góllal zavarta volna meg az ellenfelet. Ehhez a 20. percben Ferenczi János közel járt, 20 méteres lövése nem sokkal ment mellé, majd Varga József tüzelt, Jova védett. Dzsudzsák Balázs is messziről próbálkozott, majd bő félóra elteltével Radó került helyzetbe, de nem találta el a kaput. Nem találta el Szécsi Márk sem, aki a 39. percben a debreceni csapatkapitány beadása után fejelhetett kecsegtető szituációban. A meccs taktikai egyensúlya végül a szünetig nem borult fel (Radó lövését Gróf Dávid védeni tudta), így a második félidőre maradt a döntés.

A pihenő után érkezett Pintér Ádám helyére Baráth Péter, a megsérült Poór Patrik helyett Szatmári Csaba folytatta, egyébként pedig egy ideig maradt a kiegyenlített mezőnyjáték. ezt a 66. percben egy gólt érő Loki-akció törte meg. Történt, hogy Kinyik Ákos előretört, Bódi Ádám meglépett a jobb szélen, beadása után pedig a hosszú oldalon érkező Sós Bence közelről megszerezte a vezetést a DVSC-nek (1-0)!

A kérdés az volt, mi és hogyan változik ezután. Nos az változott, hogy a Vasas igyekezett nagyobb nyomást gyakorolni a Lokira, míg a debreceniek fegyelmezett és taktikus játékkal reagáltak. A hajrában aztán egyenlítettek a fővárosiak, a Kinyik szabálytalansága után befújt büntetőt Feczesin értékesítette a 86. percben (1-1).

A végjátékban jött a drámai fordulat, egy szép támadás végén Feczesin közelről újra betalált (1-2), és ezzel megnyerte csapatának a meccset. Folytatás szerdán Ajkán.

LABDARÚGÓ NB II
 

26. FORDULÓ

DEBRECENI VSC–VASAS FC 1–2 (0–0)


Debrecen, Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Farkas Ádám (Berényi Ákos, Máyer Gábor)


DVSC: Gróf – Poór, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga J. (Bárány, 90.), Dzsudzsák –  Pintér Á. (Baráth, a szünetben), Bódi, Sós (Tischler, 71.) – Szécsi M. Vezetőedző: Toldi Gábor


Vasas: Jova –  Szivacski, Szilágyi Z., Viczián, Silye – Pátkai, Berecz, Hidi M. – Hinora (Balajti, 71.), Radó (Vernes, 86.), Feczesin. Vezetőedző: Schindler Szabolcs


Gólszerző: Sós B. (66.) ill. Feczesin (86., 11-esből, 89.)

Fedett pályás öttusa idénynyitó - Tizenhárom magyar jutott a férfi döntőbe

Csonka András

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek