Sport
2021-01-21

A Brassó nyerte az idegek csatáját

A DEAC büntetőkkel kikapott a Corona Brassó együttesétől csütörtökön a jégkorong Erste Ligában.

A DEAC két hazai vereség után szeretett volna javítani, míg a Brassó egy felemásra sikeredett idegenbeli túrát zárt volna le sikerrel.

Az első harmadban a DEAC támadott többet és alakított ki nagyobb helyzeteket, de ez a kapuralövéseken nem látszott. A hazaiak 12, a vendégek 11 kapiralövéssel, de gól nélkül zárták az első játékrészt.

A második harmadban változott kicsit a játék képe. A Brassó bátrabban támadott és több helyzetet alakított ki, mint a hazai gárda, de gól ebben a 20 percben sem született.

Az utolsó harmadban aztán megtört a DEAC rossz sorozata. Kiss Patrik talált be a brassói kapuba, ezzel megszerezte a vezetést csapatának. Ha a Gyergyói Hoki Klub elleni meccset is hozzávesszük, akkor a debreceniek több mint 110 perc után tudtak betalálni az ellenfél kapujába. A mérkőzésből azonban majdnem 10 perc még hátra volt, és ez bizony a vendégeknek kedvezett, akik nem sokkal a harmad vége előtt a kapust is lehozták. Alig több, mint 1 perccel a vége előtt Cody Cardin góljával kiegyenlített a Brassó. Jöhetett az 5 perces hosszabbítás 3 a 3 ellen.

A hosszabbításban már nem született gól, a büntetőket pedig jobban értékesítették, mint a DEAC, így ők gyűjtötték be a +1 pontot.

Folytatás szombaton a Csíkszereda ellen.

 

 

 

A magyar kultúra napja - Debrecen, Nagyvárad, Berettyóújfalu, Margitta ezúttal is együtt ünnepel

Kötéltechnikai gyakorlatot tartott a HUNOR mentőszervezet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek