Sport
2022-05-12

Tovább ostromolnák a dobogót megyei csapataink

A kis DEAC a Bocskaihoz látogat, míg a DASE a Nyíradonyt látja vendégül a megyei I. osztály 28. fordulójának szombati játéknapján.

A DEAC II és a DASE egyaránt 47 ponttal áll három fordulóval a megyei bajnokság vége előtt, Katona László együttese jobb gólkülönbsége miatt jelenleg ötödik, míg az agrárosok a hatodik helyről várhatják a hajrát. Az éremre mindkét csapatunknak maradt reális esélye, a második pozícióban álló Monostorpályi mindössze négy ponttal gyűjtött többet, mint a mieink. A Kaba elleni rangadó sorsdöntőnek tűnik, ám addig még le kell győzni a tabella hátsó régiójában tanyázó Bocskai SE együttesét, szombaton a vámospércsi alakulat otthonába látogat a kis DEAC. A Bocskai legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, ám azt éppen a Monostorpályi otthonában, így korántsem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Bizakodásra adhat okot ugyanakkor, hogy csapatunk két győzelemmel a háta mögött várhatja a találkozót, a Monostor elleni siker előtt hetet gurítottunk a Nyíradonynak.

 

Megyei I. osztály, 28. forduló

 

Bocskai SE–DEAC II

 

05.14. 16:30, Vámospércsi Sportpálya

 

A DASE felnőttcsapata is odaérhet még a dobogóra, ehhez azonban folytatnia kell jó sorozatát Kovács Miklós együttesének. Az agrárosok begyújtották a rakétát tavasszal, legutóbb csaknem két hónapja, március 20-án szenvedtek vereséget. Azóta hét mérkőzésből egy döntetlen mellett hatot megnyert a DASE, ráadásul mindig szereztek legalább két gólt a mieink. Bizakodva várhatjuk tehát a hajrát, ami ugyanakkor korántsem lesz fáklyásmenet, a Nyíradony után a Monostorpályi következik majd, az idény pedig a DEAC II elleni házi derbivel zárul. Ami a nyíradonyi alakulatot illeti, a kis DEAC-tól elszenvedett nagyarányú vereséget leszámítva jó formában lévő gárda érkezik a Böszörményi úti Campusra szombat délután, a közelmúltban mindhárom dobogóst kapott gól nélkül győzte le a rivális. Nehéz mérkőzés lesz, de a cél egyértelmű, az érmes remények életben tartásához három pontot kell szereznünk!

 

Megyei I. osztály, 28. forduló

 

DASE–Nyíradony VVTK

 

05.14. 16:30, DE Böszörményi úti Campus

 

 

Idegenbeli sikerrel búcsúzott a szezontól a DEAC

Pajzák Tamás bronzérme

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek