MegMinden
2024-01-21

Sphere

(forbes.hu)

A vegasi szupergömb, amit mindenkinek látnia kéne.

A jövő szórakoztató központjaként beharangozott vegasi Sphere jóval több, mint egy felfújt lufi.

Hatalmas csúszással és a költségek komoly túllépésével 2023. szeptember 29-én óriási cirkusz keretében adták át a Sphere névre keresztelt gigantikus komplexumot Las Vegas szívében, nem messze a legendás Striptől, azaz a kaszinó sugárúttól.

A hatalmas objektumot úgy harangozták be, mint evolúciós lépést a szórakoztatás terén, és ha már amúgy is Las Vegasban voltam a CES 2024 miatt, érdemesnek tűnt megnézni, hogy mindebből mi igaz.

Külső: Ilyen nincs, és mégis van

A képek alapján előzetesen is meglehetősen impozánsnak tűnő hatalmas, 112 méter magas és 157 méter széles acél félgömb élőben letaglózó. Olyan, mintha az UFO-k pottyantották volna a Földre, és méreteiben felveszi a versenyt a nevadai város gigászi, 40-50 emeletes megahoteljeivel is.

54 000 négyzetméteres burkolatát nagy fényerejű, színes LED-ek borítják, amelyek akár látványos és részletes mozgóképek megjelenítésére is alkalmasak. És ezt természetesen ki is használják, hiszen állandóan fut rajta valamilyen tartalom.

A felületet egyébként horror áron értékesítik, egy pár napos kampányért is több százezer dollárt kérnek el az üzemeltetők.

De egyelőre a dolog még nagyon menő, aminek megtekintése kívülről külön programnak számít sokak számára,

ráadásul a felület is igen látványos, és emiatt megérheti ezt a hirdetési formát választani.

Mindenesetre amíg én kinn voltam, folyton futottak rajta a Marvel, a Samsung és az Intel reklámjai, tehát a jelek szerint el tudják adni a gömbhéjat. Nappal is jól mutat, de nyilván sötétben az igazi, akkor tényleg olyan, mintha valami sci-fi filmből származna.

Belül is menő

A belépést követően egy hatalmas, modern pláza fogadja a vendégeket ipari mennyiségű büfével, illetve mindenféle vegasi bóvlit árusító bolttal. Jól néz ki ez a szekció is, de azért hátast nem dob tőle az ember.

Ám nem is ez a Sphere nagy durranása, hanem a gömb felét elfoglaló, a hellenasztikus kor színházait idéző fő helyiség.

Itt 18 600 nagy ívben elhelyezett szék található, amelyek mindegyike magasan az előtte lévő sor fölé magasodik.

Az eredeti írást itt találja.

Rejtély

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek