MegMinden
2023-12-27

American bully

(azenkutyam.hu)

Újabb kutyafajtát tiltanak be februártól.

Úgy tűnik, 2023 a fajtatiltások éve. Már most bejelentették, hogy melyik a következő kutyafajta, ami immár újabb országban lesz illegális.

A brit kormány novemberben döntött az American bully XL típusú kutyák betiltásáról a szigetországban. Egy jótékonysági szervezet azonban felhívással élt és ivartalanítási akciót hirdet: az egyetlen módja ugyanis annak, hogy a jelenleg gazdis bullyk otthonukban maradhassanak, az ivartalanítás. A tulajdonosoknak ebben az esetben is kérvényezünk kell, hogy ivartalanítást követően náluk maradhassanak.

Sok pénzbe kerül, ha valaki megtartaná a bullyját

Dave Sutton, az Almost Home Dog Rescue állatvédelmi szervezet vezetője a tulajdonosok megsegítésére akciót hirdetett, s mint azt a CNN-nek elmondta, igyekeznek átvállalni a mentesítési beadvány és az ivartalanítás költségeit, ez ugyanis komoly összeget emészthet fel már egyetlen kutya esetén is. Mint azt elmondta, a kutya ivartalanítása méretfüggő áron lehetséges, és a bully-k XL típusa nem egy apróra nőtt öleb, így akár 400 fontra is rúghatnak a műtét költségei. Az engedélyezési eljárás további 92,5 font állatonként.

Az ivartalanítás mellett a későbbiekben egyéb szabályoknak is meg kell félniük a kutyatulajdonosoknak, ha Angliában bully XL-t tartanának:

  • kötelező lesz a mikrochip
  • nyilvános helyen csak szájkosárral és
  • pórázon lehet őket sétáltatni
  • a tulajdonosnak 16 évesnél idősebbnek kell lennie
  • a Dog Trust tagságon keresztül pedig minden évben biztosítást kell kötniük a kutyára.

A felmentési igazolást sem hagyhatják otthon, azt kérésre be kell mutatniuk az őket igazoltató rendőröknek vagy kutyafelügyelőknek. Az Egyesült Királyság megdöbbentő módon kedvezményes árú elaltatást is felajánlott a tulajdonosoknak, kutyánként 200 font kedvezménnyel végeznék a kegyesnek nem, sokkal inkább kegyetlennek mondható eutanáziát.

 

Az állatvédelmi szervezetet vezető Sutton ugyan az interjúban javasolta, hogy ezt az összeget sokkal humánusabb módon az állatok ivartalanítására fordítsák, azonban úgy tűnik, egyelőre az ő szervezete az egyetlen, aki segít a gazdiknak. 5000 fontot különítettek el első körben erre az akcióra, novemberben már 82-en kértek segítséget tőlük és több mint 30 műtétet el is végeztek azóta.

Az eredeti írást itt találja.

Sportszerviz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek