MegMinden
2021-08-04

Kapcsolat

(evamagazin.hu)

A nőknek kétszer akkora szükségük van a szexre, mint a férfiaknak

A férfi és a női agy között létezik egy alapvető különbség, amelyről a legtöbben nem tudunk. És ez a különbség rendesen alávág a kapcsolatainknak.

Érezted már, hogy valami rohadtul nem stimmel? Hogy a párkapcsolatodban totálisan elmentek egymás mellett? Ilyenkor mindig előhúzzák a varázscilinderből a „kommunikáció hiányát”. És a csendes, lappangó kapcsolatgyilkost, a libidókülönbséget.

Miközben teljes tévhit, hogy a férfiak több szexet akarnak, mint a nők. A legfontosabb, hogy rájöjjünk: nem rosszul kommunikálunk, hanem meg kell értenünk, miként működik a másik nem agya. Merthogy másként működik. Ha ezt elfogadjuk, megtörténik a csoda.

Női és férfi félteke

„Az agyam a testem legszebb szerve” – mondja Shakira. (Woody Allen meg ezt: „Az agyam a második legkedvesebb szervem.")

A bal agyféltekénk mechanikus, feladat-orientált és lineáris. Ez az úgynevezett „férfi félteke”. Természetesen a nők is gondolkodnak így, de ez mégis dominánsabb a férfiak nagy részében. A bal agyféltekében „lakik” a dopamin nevű hormon, egy ingerület-átvivő anyag (neurotranszmitter). Ettől leszünk motiváltak. Mikor érezzük a dopamint? Ha például kihúztuk az utolsó teendőt a to-do listánkon. Vagy amikor szénné lájkolják az Instánkat. És mivel a dopaminszint-emelkedés jó érzés, ezért újra és újra akarod: motiválttá és szenvedélyessé válsz. Mindebben az a klassz, hogy magad emelheted a saját dopaminszintedet.

Az eredeti írást itt találja.

Koronavírus: 2 új fertőzött Hajdú-Bihar megyében

Nem sikerült a forgalmi vizsgája, ivott, majd balesetet okozott egy férfi Biharkeresztesnél

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek