MegMinden
2023-10-02

SMS-támogatás

(index.hu)

Életbe lépett egy változás a Messengernél.

Életbe lépett a Messengernél az a változás, amelyet még augusztus elején jelentettek be, és az SMS-üzenetek fogadását érinti. Egyes felhasználók panaszkodtak, értetlenségüket fejezték ki a lépés miatt, mások pedig egy hibára is panaszkodtak az átállás miatt.

Mint megírtuk, a Facebook még két hónapja jelentette be, hogy szeptember végétől megszűnik az SMS-üzenetek küldésének és fogadásának lehetősége a Messenger alkalmazásban.

Ha a Messengert használod alapértelmezett SMS-alkalmazásként az androidos eszközödön, fontos tudnod, hogy az alkalmazás 2023. szeptember 28. utáni frissítését követően nem tudsz a Messenger használatával SMS-üzeneteket küldeni vagy fogadni mobilhálózaton keresztül

– írták a Facebook felületén megjelent közleményben.

Arra is figyelmeztettek: azoknak a felhasználóknak az üzenetei, akik a frissítés után nem választanak új alapértelmezett üzenetküldő alkalmazást maguknak, a telefon alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásába (például az Android Messages alkalmazásba) kerülnek át. Vagyis akiknek a Messenger volt eddig az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazása, mindenképpen újat kell most választania, és abban az alkalmazásban férhetnek hozzá a korábbi üzeneteikhez is.

Néhányan kiakadtak és értetlenkednek, egy kényelmetlen hibát is okozhatott

A változás a magyar felhasználókat is érinti, de az ő részükről eddig nem találkoztunk felháborodott reakcióval. Angol nyelven viszont jó néhány ilyen akadt.

Nevetséges, hogy a Facebook Messenger elvesztette az SMS-támogatást. Egy évtizede ezt használtam, és most arra ébredtem, hogy eltűnt!

– panaszolta például egy mémgyáros a Facebookon.

Egy másik felhasználó szintén azt tette szóvá, hogy 2016 óta megszokta azt, hogy a facebookos és a hagyományos telefonos üzeneteit is a Messenger kezeli, és most ez – számára ismeretlen okokból – megszűnik. 

Az eredeti írást itt találja.

Debrecen idén is ingyen osztja a lombzsákot

Praetorosok ünnepnapjai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek