MegMinden
2023-09-24

Az Alkotó

(port.hu)

Nem kizárt, hogy ez lesz az év sci-fije.

Befutottak az első reakciók Az Alkotó című sci-fire, és „mesterműnek” nevezik.

Zsivány Egyes és a 2014-es Godzilla rendezője, Gareth Edwards 2016 óta nem jelentkezett új filmmel, de úgy tűnik, megérte rá várni, hiszen Az Alkotó már a témája miatt is hátborzongató: egy disztópikus jövőben játszódik, ahol az emberiség háborút vív a mesterséges intelligencia ellen.

A történet középpontjában Joshua (John David Washington), a washingtoni különleges erők egykori ügynöke áll, aki

azt a feladatot kapja, hogy végezzen egy titokzatos fegyver megalkotójával, amely képes véget vetni a háborúnak, ám úgy, hogy az egész emberiséget kipusztítja.

A filmet szeptember 18-án láthatták először a kritikusok, akik az X-en (egykori Twitter) osztották meg a véleményüket róla.

  • Hunter Bolding, a That Hashtag Show munkatársa olyan sci-fi klasszikushoz hasonlította a filmet, mint a Terminátor 2., az Alien és a Star Wars, és ennek tükrében kijelentette: „Gareth Edwards nem hibázik Az Alkotóval, könnyen lehet, hogy az év legjobb filmjei közt lesz a helye.”
  • Courtney Howard kritikus „minden szinten mélyrehatónak” és „az utóbbi évek egyik legjobb eredeti sci-fi eposzának” nevezte.
  • FilmSpeak műsorvezetője, Griffin Schiller egyenesen „az eredeti sci-fik mesterművének” nevezte.
  • A ScreenRant írója, Joseph Deckelmeier is egyetértett azzal, hogy Az Alkotó „az év egyik legjobb filmje”, és szintén „mesterműnek” nevezte.

Az eredeti írást itt találja.

Levegő

“A jövő szelektív hulladékgyűjtése”

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek