MegMinden
2023-09-18

Halálos iramban

(port.hu)

Dwayne Johnson szerződésében van egy kitétel.

Egy fura záradéknak köszönheti, hogy a vásznon még mindig veretlen.

A Szikla minden filmjében a maszkulin a férfit, a verhetetlen hőst alakítja, legyen szó a Halálos iramban- vagy a Jumanji-franchise-ról. Az, hogy a filmsztár mindig veretlen marad és még a szorultabb helyzetben sem kényszerítik a földre, valójában a rafinált filmszerződésének köszönhető.

A Halálos iramban-sorozat jelenleg a tizedik filmnél tart, ám a főszereplők egyikben sem vesztettek el harcot, ami annak a záradéknak köszönhető, amit beépítettek a szerződésükbe.

Állítólag ez Vin Diesellel kezdődött, aki kikötötte, hogy mennyi ütést kaphat a karaktere.

Állítólag a húga, aki egyúttal a producere is, ellenőrizte, hogy betartják-e a szerződést, vagyis mindig számolta, hogy hány ütést kap Diesel egy-egy jelentben. Dwayne Johnson és Jason Statham, a Halálos iramban-franchise másik két sztárja, felfigyelt erre, és ők is hasonló kitételeket tettek a szerződéseikben.

  • Statham konkrétan korlátozta, hogy mennyire verhetik meg, és ehhez producereket, szerkesztőket és harckoordinátorokat is alkalmaz.
  • Johnson pedig állítólag átíratta a Halálos iramban 8 forgatókönyvét, mivel az egyik jelenetben, mikor verték, a földön feküdt volna. Ebből végül az lett, hogy a földön ül verés közben.

Az eredeti írást itt találja.

Meglepő szokás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek