MegMinden
2023-09-16

Musk

(index.hu)

Elon Musk démoni oldala, amit kevesek ismernek

Szeptember 12-én jelent meg angol nyelven az Elon Musk életét feldolgozó könyv, amelyből az érdeklődők közelebbről ismerhetik meg a világ leggazdagabb emberét, aki sosem a könnyű utat választotta. Élteti a kockázat, a közvetlen környezetében lévőkkel folytatott harc, ám a párválasztás tekintetében sosem volt szerencséje.

Az Elon Musk közreműködésével készült, Walter Isaacson által írt kötet egyes részletei már korábban kiszivárogtak, köztük az, hogy a milliárdosnak titokban újabb gyermeke született, ám a szeptember 12-én debütált könyv még ennél is több érdekes információt rejt. Ahogy arra a memoárból fény derül, Musk eddigi életében egyes szempontokat nézve nem volt kifejezetten szerencsés. A párkapcsolatok terén rendre vakvágányra kerül, ahogy sokat harcol a szeretteivel is, a kockázat iránti éhsége pedig aligha csillapítható, ez a vágy viszi előre.

Alapvetően háborúra kész vagyok

– olvashatók Musk szavai a könyvben, amelyben bővebben kifejtik, milyen nőkkel hozta eddig őt össze a sors. 

Amber Hearddel is viszonya volt

Amber Heard az elmúlt időszakban főleg amiatt folyt a csapból is, mivel volt férjével, Johnny Depp-pel keveredett egy rágalmazási ügybe. Az esküdtszék végül Depp javára döntött, akinek a bíróság több millió dolláros kártérítést is megszabott. A színésznő megítélése a történtek hatására szakmailag elindult lefelé a lejtőn, illetve arra kényszerült, hogy gyermekével az Egyesült Államoktól távol, Spanyolországban telepedjen le. Talán kevesen tudják, de Heard Depp-pel való szakítását követően egy éven át alkotott egy párt az akkor már vagyonos Muskkal, ám a kapcsolatról nem voltak jó véleménnyel a családtagjai.

Annyira mérgező volt. Egy rémálom. Valóban nagyon jó színésznő, szóval olyan dolgokat állít, amelyek kapcsán olyan érzése támad az embernek: »Hú, lehet, hogy igazat mond«, de ez nem így van. Az, ahogy meg tudja másítani valóságot, apámra emlékeztet

– fogalmazta meg Musk testvére, Kimbal a kötetben, amely szerint a milliárdos bele volt zúgva Heardbe, így megviselte a szakításuk. 

Mint ismert, Elon Musknak különösen rossz viszonya van az édesapjával, Errollal, akit korábban egy gonosz, könyörtelen embernek írt le. A férfinak egyébként Musk mostohatestvérétől született gyereke nemrég, amelyet a családon belül szintén elítélendőnek vélnek – érthető okokból. 

Gyakori volt a veszekedés

Számontartani is nehéz, hány gyermeke született eddig Musknak, ám legjobb tudomásunk szerint jelenleg összesen tízre tehető a számuk: öt Justine Wilsontól, három az énekesnő Grimestól és további kettő a Neuralink ügyvezetőjétől, Shivon Zilistől. A könyvben úgy fogalmaznak, idősebb gyermekei, azaz az ikerpár Vivian és Griffin, illetve hármas ikrei, Kai, Saxon és Damian kitűnően teljesítenek a matematika és a természettudományok terén.

A kötetben Musk családtagjainak a nyilatkozatai is olvashatóak a férfi eddigi párválasztásairól, nem kímélve a korábbi partnereket. A milliárdos testvére, Kimbal például azt mondta Justine Wilsonról – aki még az egyetemen ismerte meg Muskot, majd 2000-ben egybekeltek, és nyolc évre rá elváltak –, hogy sosem kedvelte őt, és már a kezdetekkor meg akarta akadályozni, hogy összeházasodjanak. Míg Musk anyja, Maye azt állítja, Wilsonnak egy jó tulajdonsága sincs.

A könyv szerint a pár válását megelőzően gyakran keveredtek heves harcba, ami egyáltalán nem ment ritkaságszámba a Musk családban. A milliárdos egyszer például egy korábbi cége miatt verekedett össze az egyik fiútestvérével. Ezzel kapcsolatban elmesélte, ezt a habitust hazájából, Dél-Afrikából hozza, ahol gyerekként úgy megverték, hogy kórházba került. Az apja ennek ellenére őt hibáztatta, és amiatt szidalmazta őt egy órán keresztül, mert provokálta a tetteseket. 

Nehéz az élet vele 

A kötetben Musk és az énekesnő Grimes kapcsolata mellett megemlítik Natasha Bassett-tel való se veled, se nélküled viszonyát, illetve Talulah Riley színésznővel kötött házasságát, ami két részletben, összesen hat éven át tartott. Mint kiderült, azelőtt, hogy először kimondták egymásnak a boldogító igent, a milliárdos azt mondta jövendőbelijének, hogy nehéz lesz az élet vele, mivel mindig a nehezebb utat választja. Riley akkor még nem mérte fel, mekkora kockázattal jár mindez, és állítása szerint Musk munkamániája minden érzelmi bántalmazásnál jobban megviselte. Riley kifejtette, volt férje vonzódik a fájdalomhoz, míg a férfi testvére, Kimbal igazi balhémágnesnek nevezte őt. 

Nagyon szomorú, hogy Elon azokba az emberekbe szeret bele, akik gonoszak vele. Nem kérdés, hogy gyönyörűek, de van egy nagyon sötét oldaluk, és Elon tudja, hogy tönkreteszik

– mondta Kimbal.

Bár tény, hogy Musk sem viselkedik mindig megfelelően a választottjaival, ugyanis korábban megesett, hogy Grimesnak nem engedte, hogy lássa közös fiukat – erről az énekesnő a közösségi oldalán is posztolt. Sőt, ahogy az azóta már letörölt bejegyzésben kiemelte, még képet sem láthatott a gyerekeiről. Az énekesnő elmondása szerint Musknak van egy démoni oldala, aminek hatására nem mutatja a jelét az empátiának, de ennek ellenére tud igazán szeretni is. Ezzel kapcsolatban Musk édesanyja, Maye említett egy esetet, amikor a milliárdos gyermeke, Nevada haldoklott – majd 10 hónapos korában elhunyt –, és ő úgy sírt, mint egy kisgyerek.

A videojátékok rabja

A kötetben Musk kapcsolatain kívül kitérnek a személyiségére is, megfogalmazva, a szociális interakciók kényelmetlenül érintik, Asperger-szindrómával diagnosztizálta magát, és sok esetben nem mutat empátiát, ebben az apjára ütött. Sőt, ahogy a kötetben olvasható, abban is rá hasonlít, hogy stresszes helyzetekben idiótának, hülyének nevezi mind az alkalmazottait, mind az aktuális partnerét.

Grimes kijelentése szerint ugyanakkor mindennél jobban bántja őt, hogy gyermeke, a 19 éves Vivian Jenna Wilson – aki 2022 nyarán azzal került be a hírekbe, hogy transzneműnek vallotta magát, így a nemét nőre változtatta, illetve női nevet vett fel – semmilyen módon nem szeretne többé rokoni kapcsolatban állni vele. Az énekesnő azt nyilatkozta a kötetben, a fiatal lány elutasítása mélyen érinti Muskot.

Soha nem láttam még ennyire összetörve. Tudom, hogy bármit megtenne azért, hogy láthassa, vagy hogy újra elfogadja őt

 – mondja Grimes a könyvben. 

A kötetben ugyanakkor kiemelik, a milliárdos legnagyobb szerelme a videojátékozás. Megesett például, hogy néhány mérnökkel vitázott egy kérdésben, majd stresszoldóként elővette a telefonját és egy parkoló szélén a Polytopia játékkal kezdett el játszani. A könyv szerint a Musk családban már hagyománnyá vált, hogy megbeszélik, mit bántak meg az adott év során, erre a milliárdos csak annyit felelt: bánja, milyen gyakran árt saját magának. 

Az eredeti írást itt találja.

A kormány meghosszabbítja és kiterjeszti az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó behozatali tilalmat

Apu Vedd Meg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek