MegMinden
2023-09-05

Sir David Attenborough

(gsplus.hu)

97 évesen sem hajlandó nyugdíjba vonulni.

A természetfilmek elsőszámú ikonja legnépszerűbb sorozatának harmadik évadát fejezi be hamarosan.

 

David Attenborough idén ünnepli 97. születésnapját. A matuzsálemi kort megért angol természettudós 1957 óta készít természetfilmeket a BBC-nél, ahol egy bő évtizedig programigazgató is volt. Közvetlen sztorizós, hátizsákos filmjei, sorozatai stílusalkotónak bizonyultak.

Generációkkal szerettette meg a természetet, az állatokat. Nemcsak ismeretet, érdekességeket ad át nézőinek, hanem egy komplett szemléletet, világlátást. Olyan kiválló, itthon is vetített sorozatok kötődnek a nevéhez, mint az Élet a földön, az Élet nehézségei és az Élő bolygó.

Bolygónk, a Föld című sorozata már az ezredforduló után indult. 2006-ban mutatták be az első évadát, amit 5 év forgatás és előkészítés előzött meg. Minden idők legdrágább ismeretterjesztő filmjét 130 országban vetítették le. Ezt követte 2016-ban a második évad, ami sem minőségben, sem sikerekben nem maradt el a nyitó évadtól. A sorozat alapos áttekintést nyújt meghatározott földi életközösségekről és viselkedésformákról.

A nyughatatlan tudós már 2019-ben szerette volna bemutatni a sorozat leforgatott harmadik évadát, de a világjárvány akkor közbeszólt. 5 év alatt 40 operatőr dolgozott a projekten, ami 200 forgatási helyszínen készült, és egy sor még sosem látott helyet mutat be nézőinek nyolc új epizódban. Az első hét különféle fajok bemutatására fókuszál, míg az utolsó epizódot azoknak az embereknek szánta Attenborough, akik fáradhatatlanul munkálkodnak állatfajok mentésén.

A 97 éves természetfilmes, aki már évtizedek óta élő legendaként végzi fáradhatatlanul és alázatosan választott küldetését, várhatóan ismét egy a tökéletesség igényével megkomponált remekművet tesz le az asztalra. Hamarosan láthatjuk a végeredményt.

Az eredeti írást itt találja.

Tapintható kiállítás

Sztár körmös

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek