MegMinden
2024-02-03

Tesla

(index.hu)

Több mint kétmillió kocsit hív vissza a Tesla.

A Tesla csaknem 2,2 millió járművét hívja vissza az Egyesült Államokban, miután az autók műszerfalán kiírt szövegek betűmérete túl kicsi, és így nehezen olvashatók a fék-, parkoló- és blokkolásgátló-rendszer figyelmeztető lámpáinak jelzései.

„A kis méretű betűk megnehezítik a visszajelző lámpák leolvasását, ami növeli a balesetek kockázatát” – áll az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalhoz benyújtott visszahívási közleményben. Az ügynökség szerint a betűméret ráadásul nem egyezik meg a biztonsági előírásoknak.

A közlemény szerint a visszahívás a következő modellekre vonatkozik:

  • 2012–2023 S,
  • 2016–2024 X,
  • 2017–2023 3.,
  • 2019–2024 Y, és
  • 2024-es Cybertruck.

A közlekedésbiztonsági hivatal január 30-i jelentése ugyanakkor hangsúlyozta, a Tesla nem tud olyan balesetekről, sérülésekről vagy halálesetekről, amelyeket a figyelmeztető lámpák hibája okozott volna.

Az Elon Musk vezette cég közölte, szoftverfrissítést küldenek ki a kocsikra. Az autógyártó március 30-tól postán is kézbesíti az erről szóló értesítőket.

CBS News hangsúlyozza, a cég számos autóját hívta vissza az utóbbi időben, legutóbb januárban, amikor közel 200 000 járművet érintett ez az Egyesült Államokban, mert azok tolatókamerája könnyen meghibásodhatott volna.

Decemberben pedig több mint 2 millió járművet hívtak vissza, miután az amerikai hatóságok megállapították, hogy a vezetéstámogató rendszer, az Autopilot nem működik megfelelően.

Az eredeti írást itt találja.

Az Apple a legértékesebb márka a világon a Brand Finance szerint

Gyakorlatról első kézből

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek