MegMinden
2023-07-31

Tolvaj

(haszon.hu)

Így vonjuk magunkra a zsebtolvajok figyelmét.

Annak, hogy nyaralni indulunk, nem csak mi örülünk, hanem a zsebtolvajok is. A tanácstalan turisták gyakran az első célpontjai a tolvajoknak, viszont szerencsére pár technikával elkerülhető a kellemetlen találkozás.

 

A zsebtolvajok számos technikát alkalmaznak, de az egyik legnépszerűbbnek számít az, amikor két ember közül az egyik valamilyen ürüggyel eltereli az „elveszett” turista figyelmét, a másik pedig eközben megszabadítja a szerencsétlen járókelőt értékeitől.

A Reddit nevű közösségi portálon a felhasználók összegyűjtöttek pár tanácsot, amivel kikerülhető, hogy tolvajok áldozatai legyünk.

Ne nézzünk ki turistának 

Ki kell kerülni, hogy nagyon turistának nézzünk ki. A gyorsabb tempóban sétáló, előre néző, neutrális arckifejezésű emberekről kevésbé gondolják azt, hogy turisták

Mozgás

A folyamatos mozgás is fontos, hiszen nincs is annál árulkodóbb jel, mint amikor valaki az út közepén megállva, a telefonját nyomkodva próbál tájékozódni az adott városban.

GPS tájékozódás

Ennél fogva azt sem tanácsolják, hogy folyamatosan valamilyen GPS alkalmazás segítségével járjuk végig az utcákat, mivel ez is egy árulkodó jel arról, hogy nyaralni jöttünk valahova.

Öltözködés

A zsebtolvajok az öltözködésre is figyelnek. Akik enyhén hűvösebb idő esetében is rétegesebben öltözködnek, azokról feltételezhető, hogy melegebb éghajlatról utaztak az adott városba.

Az eredeti írást itt találja.

Nem lesz pótolva a Johnny Depp miatt elmaradt budapesti koncert

A bajnoki nyitányon is Loncar volt a nyerőember

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek