MegMinden
2023-07-16

Sziget

(index.hu)

5,5 milliárd forintért eladó egy luxussziget.

Eladósorba került egy privát sziget, ami Florida Keys partjaitól nem messze található. Az ingatlan nagy átalakuláson esett át az utóbbi évtizedekben, ami igencsak felverte az árát, így jelenleg 5,5 milliárd forintért árulják.

Bár Klaus Meckeler New Jersey-i gasztroenterológus az egészségügyben dolgozók számára arról vált ismertté, hogy az egyik első amerikai orvos volt, aki speciális endoszkópot használt az epe és a hasnyálmirigy megvizsgálására, ám nem ez az egyetlen, ami miatt többek emlékezhetnek rá. A 70-es években ugyanis 25 ezer dollárért megvásárolt egy több mint 5500 négyzetméteres területet, ami tulajdonképpen egy halom szikla volt a tenger közepén, nem messze Florida Keys partjaitól. Ahogy arról a fia, Kai Meckeler egy interjúban beszámolt, az East Sister Rock Island néven ismert sziget előző tulajdonosa azt tervezte, hogy tudományos célból majmokat fog ott tartani, ám édesapjának teljesen más elképzelései voltak. 

Meckeler előbb a terület szikláit egyenlíttette ki, hogy az így képződött vízszintes talajon már nekiláthassanak a ház megépítésének. Az ingatlant azonban 1995-ben végül 750 ezer dollárért eladta a Williford családnak, akik egy igazi luxusvillává alakították át a szigeten lévő otthont. Mindennel felszerelték, ami napjainkban kielégítheti egy ember szükségleteit, sőt még ennél messzebbre is mentek. 

Medence, napelem és wifi

Apám álma az volt, hogy ne csak egy sziget tulajdonosa legyen, hanem hogy egy önfenntartó otthont hozzon létre

– fejtette ki Wesley Williford, akinek az édesapja árulja 16,5 millió dollárért, azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül 5,5 milliárd forintért a szigetet.

Elmondása szerint a családjával gyakran látogattak el az East Sister Rock Islandre, ami 400 méterre található Florida Keys partjaitól. Bár a ház korábban generátorral működött, idősebb Williford napelemmel és szélenergiával oldotta meg, hogy legyen áramuk. Emellett rendelkezésre áll egy 567 hektoliteres víztartály egy sótalanító berendezéssel, amellyel a tengervízből ivóvizet lehet készíteni, illetve műholdas internet, tévé, kikötő és helikopterleszálló.

A család az elmúlt években már próbálkozott rövidebb időre kiadni a házat, és a szállásfoglaláshoz hajót is biztosítottak, hogy meg lehessen közelíteni a szigetet. Wesley Williford kifejtése szerint ugyanakkor jelenleg arra törekednek, hogy új gazdára találjon a vityilló, és ha nem tudják eladni legalább 16,5 millió dollárért, akkor inkább nem is válnának meg tőle. 

Van, aki még ennél is többet kér

Mint korábban megírtuk, tavasszal eladóvá vált a floridai Palm Beach egyetlen magánszigete, amelyet még 2021-ben vásárolták meg 85 millió dollárért. Építettek ide egy vadonatúj villát – amelyben 11 hálószoba és 15 fürdőszoba kapott helyet –, és a már meglévő, az 1940-es években felhúzott épületet egy vendégházzá alakították át. Mindezt kiegészítették egy hatalmas medencével, teniszpályákkal és egyéb luxusszolgáltatásokkal. Az új főépület így több mint 9000, míg az ingatlan 21 ezer négyzetméteres lett. 

Ezt a házat olyasvalaki veszi meg, aki arra vágyik, hogy övé legyen Palm Beach egyetlen privát szigete

– magyarázta Todd Michael Glaser tulajdonos, hozzátéve:

Egy olyan emberre kell gondolni, akinek az kell, ami senki másé nem lehet, amit trófeaként mutogathat.

Az Indexen korábban írtunk róla, hogy roppant drága luxusingatlanból Kelet-Közép-Európában sincs hiány. Több száz éves vagy épp vadonatúj, netán még csupán tervrajzon létező kastély, villa vagy penthouse-lakás, rengeteg mindenből lehet választani, csak bírja az ember pénztárcája.

KAPCSOLÓDÓ

Az eredeti írást itt találja.

Nagy-Britannia csatlakozott a csendes-óceáni szabadkereskedelmi szerveződéshez

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek