MegMinden
2021-08-30

Vészharang

(moneybull.blog.hu)

Éhen maradhatnak a britek karácsonykor

A londoni brit élelmiszertermelők és szupermarketek megkongatták a vészharangot. Arra figyelmeztetnek, hogy üres polcok várhatják a vásárlókat az év végi ünnepi szezonban, amennyiben a kormány nem lép valamit a brexit és a koronavírus-járvány okozta munkaerő- és sofőrhiány enyhítésére.

A McDonald's (NYSE: MCD) az Egyesült Királyságban már kénytelen volt levenni a turmixokat és a palackos üdítőket a menüről, a Nando's pedig 45 éttermet zárt be, mert kifogyott a jellegzetes piri-piri csirkéből. A beszállítók azonban további fennakadásokra figyelmeztetnek. A Brexit utáni első karácsonykor az ünnepi alapanyagok is kifogyhatnak. 

A csirkehús-termelés 10%-kal csökkent a Brit Baromfitanács szerint, mert a munkahelyek 16%-a nincs betöltve. Az iparági becslések szerint a karácsonyi pulykatermelés ötödével csökkenhet.

"Ha nem lesz elegendő ember aki dolgozna, akkor nem csak nálunk lesz probléma, hanem az egész ellátási láncban. A munkaügyi válság a Brexit eredménye, az élelmiszer- és italágazatban széles körben beszámoltak munkaerőhiányról." - nyilatkozta Richard Griffiths, a Brit Baromfitanács ügyvezető igazgatója.

A szupermarketek arra figyelmeztetnek, hogy a hiány súlyosbodhat az ünnepi vásárlási időszak előtt. Richard Walker, az Izland szupermarketlánc ügyvezető igazgatója, a BBC Rádiónak elmondta, hogy az üzleteikben néhány termék már hiánycikk, köztük a kenyér és az üdítő. De küzdenek a főszezonhoz szükséges készletek beszerzésével is. 

Az eredeti írást itt találja.

Új célok, új főtámogató a DVSE csapatánál

Puskás-Dallos Peti

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek