MegMinden
2023-06-30

Szuperautó

(player.hu)

1030 lóerős extrém pályagépekkel lepett meg a Ferrari.

A közúti szupersportautók és a csak zárt pályán használható prototípusok közt jelent átmenetet az SF90 még kiélezettebb XX változata, amit egyszerre Stradale és Spider változatban is leleplezett a Ferrari.

Ha ismered a Ferrari szupersportautóit, akkor jól tudod, hogy az XX azokat a csak zárt pályán használható prototípusokat jelenti, amelyeket korábban az Enzo, az 599 és a LaFerrari alapjára építettek. Az SF90-ből készült limitált szériával más utat választott a Ferrari, hiszen ezek hasonlóan extrém pályagépek, de közúton is használhatók.

Az SF90 XX ezzel átmenetet teremt a szériamodelleknél sportosabb változatok, mint a 488 Pista és a 812 Competizione, valamint a közúton nem használható prototípusok, mint az FXX és FXX-K között. A Stradale mellett rögtön a nyitható tetős Spider is bemutatkozott, a limitált szériás modellekből 799 és 599 példányt fognak gyártani.

Az eddig ismert SF90 plug-in hibrid rendszere egy négyliteres biturbó V8-as benzinmotorból és három elektromotorból állt, 1000 lóerős kombinált teljesítménnyel. Az XX-nél a nyolchengerest 780-ról 797 lóerősre izmosították,

az elektromotorok 220 helyett összesen 233 lóerőt adnak le, ezzel akár 25 kilométert is mehet az autó hangtalanul.

Az eredeti írást itt találja.

Mesterséges intelligencia

Gravitáció

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek